Restaurante: Benjamin Steakhouse, Sibiu

În ultima mea vizită la Sibiu, Brylu m-a convins să vizitez un restaurant nou deschis folosind un singur cuvânt magic – burgeri. Așa am ajuns la Benjamin, care era deschis la vremea aia de câteva zile.

Și mi-a plăcut. Tare.

Mi-a plăcut încă de la intrare. E tare dischisit și elegant, și dincolo de asta are un sistem de ventilare excepționale. Sunt rare restaurantele în care, la intrare, nu simți nici un fel de miros. Ei bine, la Benjamin nu simți. Nici măcar miros de țigară, deși prima încăpere e salonul de fumători. Dar ventilația aia își face treaba de minune.

benjamine-steakhouse-interior-1

 

Locul are salon de fumători, un salon separat de nefumători, bar și spațiu de joacă pentru copii. Când zic spațiu de joacă pentru copii, nu mă refer la un loc cu niște jucării. Nu, au o cameră mare, cu Nintendo Wii, mese speciale de copii și hostesse care au grijă seara de copii, se joacă cu ei și îi mai și pictează pe față.

benjamine-steakhouse-interior-2

Meniul nu-i stufos. Adică n-au doar produse de vită, mai au și diverse aperitive, supe, paste. Dar nu sunt multe produse, ceea ce mi se pare absolut firesc la un restaurant de gen. Carnea de vită folosită este exclusiv Black Angus, este maturată 21 de zile și provine, integral, de la o fermă de pe Valea Hârtibaciului, jud. Sibiu. Ceea ce se simte din plin în gustul felurilor servite. Așa cum se simte și că oamenii folosesc un super cuptor-grill Josper, pe cărbuni, cu temperatură controlabilă și alte minuni. (despre care cei de la Benjamin mi-au zis că e unicat în Transilvania – se poate, nu cunosc)

Masa mea acolo a început cu poate cel mai interesant carpaccio de vită pe care l-am gustat vreodată. Cu felii de vită grosuțe (deși în general sunt subțiri ca foița de țigară), cumva marinate senzațional, fragede de-ți venea să le ungi pe pâine. Plus parmezan, roșii cherry, rucola.

benjamin-steakhouse-carpaccio

A continuat cu un Texas Cheeseburger. Carne de vită tocată acolo, la ei, bacon, Cheddar, salată, roșii, castraveți murați și rondele de ceapă. Lângă el, un sos Texas și niște cartofi prăjiți într-o formă aparte, cu o adâncitură specială pentru sos.

benjamine-steakhouse-burger

Și cam atât, că porțiile îs măricele și eu băiat fin. Dar data viitoare când mai ajung trebuie musai să încerc coastele de porc cu rondele de ceapă, arată suficient de bine cât să fac un drum special la Sibiu pentru asta:

coaste benjamin steakhouse sibiu

Și apoi nu-i de ratat T-bone-ul. Black Angus, făcut la 400 de grade, cu porumb picant (o rețetă a casei) și sparanghel făcut la grill cu rocă vulcanică.

t-bone-benjamine-steakhouse-sibiu

Prețurile sunt absolut decente. Carpaccio, burgerul și niște băuturi aferente au fost pe la 50-60 de lei. Benjamin Steakhouse e în Sibiu, pe str. Xenopol nr. 1. Au pagină de facebook.

Mie mi-a plăcut tare mult și vi-l recomand călduros, așa cum recomand în general locurile în care îmi place să merg. La Benjamin abia aștept să ajung din nou.

Și am să ajung curând, pentru că…

benjamine-steakhouse-card

Andrei Crivăț

3 Comments

  1. GG   •  

    Musai sa incerci rondelele de ceapa. Nu-s deloc de lepadat 🙂

  2. Norisa   •  

    Merg constant din Deva, doar ca sa mananc la ei. Incercati desertul Lava, absolut ….nebunie! Am consumat tot meniul, toate produsele de la 9 in sus .
    Felivitari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu