Kebun by Calif

Eu sunt sigur c-am mai zis, dar nu găsesc, așa că zic din nou.

Când locuiam în preafrumoasa Transilvanie, nu prea mi-era dor de nimicuță din București. Nu-mi lipsea cam nimic, mai puțin niște oameni care erau aici și niște locuri de mâncat, de asemenea.

Adevărat vă spun, Transilvania, care toată viața îmi va fi acasă, oriunde oi locui, încă suferă tare la capitolul restaurante / fast foods / etc. Sigur, lucrurile stau mult mai bine acum decât acum 5 ani, dar încă suferă.

Între oameni și locuri care-mi lipseau când eram acolo, un loc aparte era ocupat de Calif. Desigur, ajuns în București efectiv am abuzat de produsele lor, chiar dacă nici unul dintre cele două Calif-uri nu-mi erau la îndemână. Am considerat mereu că merită bătut drumul pentru un maxidil, mereu.

Ei bine, întâmplarea face că oamenii au deschis un loc nou, Condimental by Calif, într-o zonă foarte accesibilă mie – e la intersecția dintre Splai și Bulevardul Mărășești, vizavi de Unicredit (adresa oficială e Bulevardul Mărășești nr. 100). Și după ce-au deschis, au mai făcut ceva simpatic – au reinventat kebab-ul, într-un mod foarte gustos.

A văzut la Bogdan pentru prima oară că au deschis acest loc nou și fix în ziua aia eu și colegii mei l-am testat și ne-a plăcut. L-am mai testat de vreo 2-3 ori, să ne convingem, până ca locul să fie deschis oficial, acum câteva zile.

Dar ce-o fi ăla Kebun?

Păi, ce să este: un kebab reinterpretat, de fapt și de drept. Cu mai multe arome, cu sosuri, cu tot felul de lucruri bune lângă el. Iată ce zic ei aici:

Un kebun este alternativa unui prânz uÅŸor, cu ingrediente mereu proaspete. Pentru Kebun-ul de la Condimental trebuie să ÅŸtii că marinăm carnea într-un amestec de mirodenii ÅŸi legume timp de minim 24 de ore, pentru a fi mai fragedă ÅŸi mai aromată. După ce te-ai decis dacă vrei pui, vită sau falafel, ca ÅŸi garnitură poÅ£i opta între orez ÅŸi cartofi copÅ£i încet la cuptor, doar cu un strop de ulei. Sos? BineînÅ£eles! Chiar îÅ£i recomandăm să încerci sosurile noastre pentru a te bucura de noi gusturi ÅŸi arome. Le pregătim zilnic în bucătăria noastră după reÅ£ete proprii, din legume ÅŸi ingrediente proaspete.

Am încercat doar o parte din cele 9 variante, mi-au plăcut toate, mai vreau, mai iau. Sigur, au și dil-uri / maxidil-urile consacrate, mai au și alte lucruri, care merită testate. Găsiți un meniu complet aici.

Singurul dezavantaj e că deschid la 11.30 și închid la 20.00. Dar dacă vă încadrați în program, faceți o vizită, o să-mi mulțumiți cu beri.

Mai e ceva de menționat: toată luna iulie primiți desert din partea Condimental de Calif. Dar doar dacă spuneți parola când ajungeți la casă: #maipotșidesert.

Foto:AndreiCrivățPhotography LTD

 

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu