Zmei Trei: Fata preotului din Transilvania

Paula Țurcaș este o soprană originară din Șmig, jud. Sibiu, lângă Mediaș.Tatăl ei a fost preot, acolo, la Șmig.

Acum niște ani, Paula a plecat în Germania,unde a cântat operă și muzică barocă. Până acum vreo 3 ani, când l-a cunoscut pe Mihai Iliescu – și așa a apărut formația Zmei Trei, din care mai fac parte xilofonistul Oli Bott și basistul Arnulf Ballhorn. Împreună, cântă un stil pe care ei îl numesc Rough Romanian Soul.

Nu mă pricep eu să fac critică de muzică, dar vă pot spune că de trei zile ascult fără pauză piesa asta (știți că dezvolt obsesii muzicale). Piesa e o adaptare a unei poezii de Miron Radu Paraschivescu, din volumul Cântice Țigănești.

Am ascultat multe piese de-ale lor. Îmi plac tare, iar vocea tipei e senzațională.

Ei bine, acum Zmeitrei vor să înregistreze un album chiar în satul din care vine Paula, sub bagheta producătorului american Ian Brennan (câștigător de premiu Grammy). Pentru a face această ispravă, au nevoie de 22 de mii de euro. Banii vor fi folosiți la: aducerea echipei de producători din California în Transilvania, unde vor sta două săptămâni; apoi, echipa de producători va pleca în Franța, la un studio unde vor mixa înregistrările. Apoi din nou în California, pentru masterizare. Mai e nevoie de făcut efectiv CD-ul, mai sunt și alte cheltuieli.

Așa că oamenii au lansat proiectul pe Kickstarter. Au strâns deja peste 15.000 de euro, mai au 12 zile pentru ceilalți bani (dacă nu îi vor strânge pe toți, nu vor primi nici un ban, așa funcționează Kickstarter).

Eu am donat, pentru că îmi place tare mult muzica lor. Dacă și vouă vă place, hai să-i ajutăm. Donațiile încep de la 10 euro.

Pe site-ul lor găsiți mai multe piese. Au și pagină de facebook.

Andrei Crivăț

5 Comments

 1. OPraji   •  

  sper din toata inima sa stranga toata suma, desi stau foarte prost cu banii am sa incerc sa donez si eu in timp util, dar oare ce se intampla cu donatiile care nu au strans toata suma? nu cred ca se intorc la donatori..

  • Andrei Crivăț   •     Author

   dacă nu se strânge suma, nu iau nici un ban.

  • ady   •  

   Banii raman blocati in contul tau, transferul efectiv se face doar daca ei strang toti banii si se implementeaza proiectul. Scrie cand faci tranzactia.

 2. dac   •  

  Ce trist.. eu am donat, haideti sa facem cumva sa se stranga toata suma pana la urma

 3. Pingback: Concert Zmeitrei la București | Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu