Cum m-a impresionat Medgidia de 3 ori într-o singură zi

Medgidia este un oraș în care n-am ajuns până weekend-ul ăsta. Nu c-am avut ceva cu el, pur și simplu n-a fost să fie, nu mi-a ieșit în cale. Nu știam nimic despre el. Și nici acum nu știu mai nimic, de fapt.

Dar în vizita de-o oră pe care am făcut-o ieri, m-a impresionat prin 3 lucruri.

În primul rând, primul semn publicitar pe care l-am făzut la intrarea în oraș, chiar primul primul, după o curbă așea, a fost un mare panou pe care scrie La Chiftea. Pizza și grill.

Deci mi-am spus de mai multe ori, cu voce tare: La Chiftea. Pizza și grill.

Nu-i așa că sună cel puțin complex? Acum îmi pare rău că n-am intrat.

Al doilea lucru care m-a impresionat a fost benzinăria Petrom aflată chiar în spate la La Chiftea. Pizza și grill. M-a impresionat prin faptul că, deși o benzinărie mică, de cartier, dintr-un oraș relativ mic, s-a dovedit a fi benzinăria în care am stat cel mai mult la coadă la pompă. Cel mai mult din viață. Am crezut, în primele 20-30 de minute de stat la coadă, că e o promoție, dar nu, era scump tare, peste 9 lei motorina. Apoi m-am panicat că am picat de fraier ca victimă a unei știri alarmiste că iar cresc prețurile – nope, nici asta n-a fost.

Nu, așa se mișcau lucrurile acolo, mai încet.

 

În fine, al treilea lucru care m-a impresionat și de fapt motivul tuturor acestor periperții este o patiserie. Se numește Patiseria Patien și vă recomand cu căldură, dacă aveți drum prin micul oraș, să vă opriți la ei, pe Republicii 95. De preferat cât mai dimineață și nu duminica, întrucât e închis.

Și o să găsiți nu doar niște oameni super simpatici, dar și niște gözleme cu brânză și cu carne absolut dumnezeiești, un suberek cu carne care s-ar putea să fie cel mai bun pe care l-am mâncat eu până acum, plăcinte cu brânză și alte chestii. În general mai au și baclavale, pandișpanuri, păcinte dobrogene, plăcinte cu tăt felul de umpluturi.

Vă spun, bun tare. Am luat niște poze de pe pagina lor de facebook, că nu s-or supăra. Sper să mai ajungem curând.

Atâta pentru moment, să fiți sănătoși.

 

Andrei Crivăț