Să numărați bine. Da’ bine de tot!

Astăzi, Partidul Popular Dan Diaconescu (să-i spunem PPDD) a anunțat adeziunea cu numărul un milion. Deci, conform spuselor oficiale, PPDD are UN MILION DE MEMBRI. Ok ? (dacă vă veți uita la clip, la minutul 2.51 se face această îndrăzneață afirmație)

Trecem peste imbecilitatea cu “este cel care a fost agresat de jandarmi când protesta pașnic” – aha, deci ăsta era ACEL UNIC om agresat de jandarmi, acum înteleg.

Dar să ne întoarcem la milionul de membri.

Până la începutul acestui an, toate partidele politice au depus la tribunal o listă cu susținătorii, în vederea anului electoral care iată, deja a început în forță.

Cristian Preda a studiat aceste liste. Din câte spune domnia sa într-un articol, în total sunt un pic peste 1,20 milioane de români înscriși în 20 de formațiuni politice. PSD ar avea cei mai mulți membri (un pic peste 400 de mii), urmat de PNL (un pic peste 130 de mii)

Și conform acestor liste – oficiale, depuse la Tribunalul București, da ? – PPDD are undeva la 32 de mii de membri. Să scriem și cu cifre – 32.000.

Mă, io știu că în politică se minte mult. Înteleg să anunți cifre de 2 ori mai mari. De 5 ori mai mari. Hai, fie, treacă de la mine – de 10 ori mai mari. Da’ de 30 de ori mai mari ? Nici pe vremea lui Ceaușescu nu se raportau producții la hectar de 30 de ori mai mari.

Ah, dacă și-ar număra Dan Diaconescu banii cu același talent…

UPDATE: de dragul corectitudinii, o să menționez că în comentariile de la articolul lui Cristian Preda lumea spune c-ar fi numărătoarea din 28 de județe. Nu știu dacă e așa sau nu, dar oricum, merită menționat.

Andrei Crivăț

6 Comments

 1. MiÅŸtotică   •  

  Ar putea fi reală cifra ppdd-ului dacă judeÅ£ele omise de Preda îs din Moldova ÅŸi Oltenia :mrgreen: .

  • Andrei Crivat   •     Author

   ah, cum se simte de la distanta bănățanu’ din tine 🙂

 2. MiÅŸtotică   •  

  N-am ceva personal cu oamenii de prin părÅ£ile alea. Până ÅŸi pe Marte se ÅŸtie că oamenii ăia sunt mai săraci cu duhul :mrgreen: .

  • basil   •  

   N-am inteles niciodata frustrarile de genul asta. Care parte a creierului o fi responsabila pentru asa ceva?
   Satrele alea de gypsies care detin centrul Timisoarei oare iti provoaca aceleasi frustrari? Sau alea-s la tine acasa si e ok?

 3. Pingback: Avem cu cine vota - andreicrivat.ro blog

 4. Dan C   •  

  Daca ma scapa de taxa radio – tv, io-l votez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu