Avem liderii perfecți

© Cosmin Iftode | Dreamstime.com

Bună seara, lamulțean ștcl*

Văd, în bulele de internet în care mă învârt (notă – încercați să fiți în măcar 2-3 bule total opuse celei în care vă simțiți în siguranță. ajută mult la o înțelegere mai clară a lucrurilor din jur) unele valuri de indignare covârșitoare la adresa noilor conducători ai acestui neam. La incompetența lor, la gradul – destul de înaintat în unele cazuri – de semialfabetism pe care îl afișează uneori, la mârșăviile și ilegalitățile, unele condamnate penal definitv, pe care le-au făcut și de care aparent nouă, ca neam, chiar nu ne pasă, că de aia i-am votat, nu?

Și azi, discutând cu un prieten, am avut acestă semi-revelație perfect inutilă.

Suntem dezamăgiți, la prima vedere pe bună dreptate.

La o a doua vedere, trăim într-o țară în care, în dimineața zilei de 31 decembrie 2016, niște oameni au refuzat să fie evacuați dintr-un mall unde exista amenițare cu bombă. S-au și stropșit la polițiști că le strică sărbătorile.

Lasă că (din câte înțeleg) e obligatoriu prin lege ca în astfel de caz să urmezi fără să crâcnești indicațiile polițistului. Dar vă imaginați că niște cetățeni care cer apă singuri, deci sunt probabil măcar un pic funcționali, care trăiesc în Europa anului 2016, unde are loc câte un atentat aproape lunar, refuză să plece dintr-un loc unde s-a anunțat o bombă ca să-și termine de cumpărat haleală și băutură pentru un chef?

Un astfel de cetățean credeți că ar pricepe și ar vota vreodată cu vreun doctorand de la Harvard sau cu vreun premiant Nobel? Ce să înțeleagă el din ei?

Nu avem conducători fix după chipul și asemănarea noastră (nu a mea, nu a ta, a noastră pe de-a întregul)? La așa oameni, ce guvernanți să ai?

*ștcl = și toate celelalte

Andrei Crivăț

7 Comments

 1. Lucidu   •  

  Da, da, poporul e prost ca n-a votat ca tine, e si needucat ca n-a votat ca tine, e si anti-democratic ca nu se sperie la orice part de broasca aka amenintare cu bomba,pai, bai omule, mai bomba decat guvernul Mocirlos nu se exista, si l-am suportat v’o 13 luni fara crize de isterie.
  E si o vorba din popor: nu se sperie muntii de zapada!
  Apoi fonfleul cu laureat de Nobel sau doctorand la Oxford&Yale&Harvard ales, atentie, ca politician, ar fi cea mai mare greseala. De ce? Simplu, ca ala habar n-are de politica, iar politica se face de catre politicieni care cunosc mecanismele si resorturile si tot ce presupune aceasta!
  Iar ca sa mai vorbesti de penali si condamnati definitiv in zilele astea, cand se devoaleaza ce mecanism monstruos a existat, cum se faceau dosare la comanda, pe probe inventate, cu judecatori “speciali”, cu suprema comanda la SRI, e cam de pork!
  Ori poate n-ai aflat de Sebi Ghita si serialul in care joaca rolul principal??

  • Andrei Crivăț   •     Author

   am să las acest comentariu la liber, să râdă și ceilalți – că dacă-l lăsam în spam, râdeam singur.
   Mulțumesc, o zi bună!

 2. Lucidu   •  

  Ma bucur de gandirea democratica ce-o promovezi pe blog. Si eu ma declar satisfacut ca nu esti egoist si lasi si altora ….placerea!
  Oricum, eu de pe 11 tot ma cracanez de ras cand vad jalnicii astia de se numesc : opozitie, presedinte, ong-uri, turcan aka kill bill(in plm), Malai Mare 6 case scrasnind din dentitie si refuzand sa ciocneasca un pahar de sampanie cu membrii Guvernului, asa cum scrie la protocol, cum zbiara aia fara gat, pippiddulic, sa se-nchida RTV…..deci ma dixtrez maxim!
  Decat am vrut sa-mprastii starea de Nirvana cand vad viermii cum se tavalesc in chinuri, si pe Dragnea-fie numele lui laudat- calcandu-i pe cap!
  Luptam pt. pace si prosperitatea poporului!

 3. Dragos Chioran   •  

  Draga Lucidule,

  Alegerea numelui de utilizator este de o ironie fina. Apreciez antiteza in care te-ai plasat din ignoranta. Bravo!

  • Lucidu   •  

   Apreciez ca apreciezi; despre antiteza nu’s cei aia, ca io la scoala dadeam doar teze, si daca te dadeai anti’ti luai si 2 paste mufa, dar, neh, asa era supt comu!
   Despre articol, nimic, nimic, ca se supara tov. Crivat pe matale pt. ignorare de articol?!

 4. Cetin   •  

  voi observati ca retardul asta are in limbaj exact cuvintele de la antena 3? dar exact, formularile EXACTE…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu