O idee pentru sistemul politic

Azi, ceva politician de la PDL s-a mutat la PNL. Jurnaliștii (ce oameni!) i-au spus că uite, acum câteva luni vorbea urât de Crin și acum apare cu Crin la braț. Niște oameni răi.

Nu mă interesează povestea. Da’ mă gândeam la ceva. Zicea Vasile Dâncu ce bine ar fi să existe, ca în fotbal, o perioadă în care se pot face transferuri și o perioadă în care nu se pot face.

Foarte bună idee, dar eu o pot completa: n-ar fi tare ca transferurile de la un partid la altul să se facă tot ca în fotbal, pe bani ?

Vrea PNL un om de la PDL sau invers ? Păi să existe un tarif, un preț. Dacă e din pepiniera proprie a partidului care-l vinde, să coste mai mult. Să se negocieze. Partidul care-l vinde să poată primi un procentaj din suma cu care partidul care-l cumpără azi îl va vinde mai departe, peste 4 ani.

În acest fel ar putea și politicienii să treacă liniștiți pe la toate partidele la putere, fără să-i facă nimeni traseiști. Joci 2-3 ani la un partid, se schimbă guvernarea, te cumpără alt partid și evoluezi pentru ei.

Eventual mai dai din când în când declarații pentru suporteri. “Galeria din Modrogan/Kiseleff îmi va rămâne mereu în suflet, au fost niște ani frumoși” blablabla.

Și prețurile să fie publice, ca la fotbaliști.

Să fie titluri cu “Senatorul X a plecat din partidul Y și e liber de contract. ÎL VREI LA PARTIDUL Z ? click aici!”. Sau “Partidul X l-a achiziționat pe deputatul Y pentru suma record de Z milioane de euro!”

 

 

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. marius   •  

    Este exact ca in fotbal si acum. Doar ca nu e pe bani ci pe functii, contracte, influenta. Si in fotbal se declara in contract cativa bani si in realitate sunt mai multi, asa si aici: declara ca pleaca pentru principii liberale blabla, in realitate e vorba de multe altele.
    Exista si o perioada de “transferuri”:de obicei este dupa alegeri 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu