Ce-am fost și ce-am ajuns

Guest post de Ovi Sîrb
ep. 9 din seria “Invitații mei”

În generală am avut colegi deștepți. Așa îi vedeam eu, tot timpul pe fază, tot timpul cu câte o replică amuzantă, la subiect. Erau competiția mea (eu fiind – nu-i așa? – băiat deștept), erau cei cu care mă luptam ca să prind fata. Ei aveau avantajul că erau mai pe fază ca mine și că erau mai înalți.

De la mulți am rămas cu expresii, idei, glume. Atât de mișto, încă de pe atunci, încât dacă le folosesc, nu pot sã nu mă gândesc la ei cu puțină rușine și cu sentimentul că o să iasã de dupã colț să facă mișto de mine și să mă arate cu degetul ca hoț de glume. Le prevedeam un viitor de mari intelectuali, de mari filozofi, oameni ai cuvintelor, cifrelor și glumelor. Îi vedeam, peste ani și ani, la televizor, în ziare, pe coperțile revistelor. Și pe mine lângă ei, în umbră, culegând firimiturile intelectuale lăsate în urmă de geniile lor.

Nu a fost să fie, însă. Am pierdut legătura cu ei, s-au dus pe drumul lor, iar eu am sperat mulți ani, până după ce am terminat liceul, că nu mă voi întâlni cu ei, să vadă ce om mediocru, fără nimic special sunt eu. Iar de curând am aflat noutăți despre ei.

Unul e culturist și bătăuș, fiind student la Agronomie și Drept, în anul 2 la fiecare. Altul lucrează vânzător într-un magazin de bijuterii, fumeazã iarbă și se laudã cu ce rachetă de computer și-a luat de curând. În același timp îmi explică ce de căcat e procesorul de pe Eee-ul meu.

Al treilea, însă, aud că a fost la televizor acum ceva vreme. Ce frumos, cu ce ocazie? Păi să vezi. Și-a luat și el permisul și a plecat pe undeva prin țară. La un moment dat a oprit sã facă plinul. Dintr-un motiv sau altul, a ales să își bage degetul în rezervor, împreună cu pompa. Și s-a blocat acolo, fiind nevoie de băieții de la descarcerare.

Uite de asta mă bucur io că n-am rămas să fac liceul la Loga, “întâiul liceu din Timișoara”.

Andrei Crivăț

8 Comments

 1. Pingback: Tweets that mention Ce-am fost și ce-am ajuns at Jurnal de noapte -- Topsy.com

 2. Pingback: Astăzi, la Cluj – Ovidiu Sîrb

 3. Pingback: uberVU - social comments

 4. crinutza   •  

  Ovi, parca vad ca ne certam…

  Nu de alta, dar am trecut si eu prin liceul ala… nu e frumos sa dai vina pe el pentru ceea ce tu consideri ca fiind esecul altora 🙂

 5. ovi sirb   •  

  Åži io mi-am făcut generala acolo 🙂

 6. Raoul   •  

  Wops. Ovi ti-ai pus fetele in cap…
  Nu-i nimic,o sa cresti si tu mare… 😛

 7. Horvath   •  

  adica ce bre??…vrei sa zici ca Loga te invata sa fie batausi si sa fumezi droage de’alea de se face sfoara din ele?? Adica na eu stiu oameni care se bat fumeaza iarba si vand bijuterii si nu au fost la Loga…eu le zic bijnitzari…
  Bafta si Pace !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu