Două constatări triste

1. Campania electorală

Campania asta e cea mai mizerabilă din câte îmi amintesc eu. N-au curaj să stea la discuții, preferă să se atace mizerabil prin presă. Deși n-au curaj să se întâlnească, toți dau vina pe ceilalți pentru asta. În seara asta am văzut un colaj în care TOÈšI candidații de top (Băsescu, Geoană, Antonescu, Oprescu, Vadim, Becali) sunt de părere că ceilalți se tem. În realitate, se tem toți. Pentru că n-au nimic de zis, pentru că sunt goi și murdari ca niște scrumiere vărsate. Nu m-a convins nici unul cu nimic. Și totuși, va trebui să merg la vot.

2. Gramatica

Sunt atât de din ce în ce mai mulți agramați în țara asta, văd atât de multe greșeli, că am ajuns la stadiul în care am început să mă gândesc cum se scriu corect anumite cuvinte. Vali are dreptate. Sunt atât de mulți imbecili, încât în viitor varianta corectă va fi “întro”, nu “într-o”. Sau “vre-un”, cum scrie frustratul de serviciu.

Trist, mă copii, trist…

Andrei Crivăț

8 Comments

 1. puiutu   •  

  Trist dar adevarat….:( si eu asteptam confruntarea de aseara. Ce e mai pacat e ca in tara asta pana la urma se va vota dupa cate avantaje iti va aduce personal partidul sau celor apropiati tie, am auzit alte variante ca eu il sustin pe asta pentru ca fica-mea e in partid, smdp…..trist. O confruntare intre toti era chiar de dorit…Vom vedea daca va iesi ceva vineri

 2. crinutza   •  

  Credeam ca s-a adoptat deja ca fiind corecte ambele variante… si intro si intr-o… Sau a fost doar o idee?

 3. Aurica   •  

  deja acestea sunt considerate variante corecte, probabil pentru ca asa scriau foarte multi.

 4. Cezar   •  

  1. Poti sa-mi spui de ce “va trebui” sa mergi la vot? Ca sa-ti anulezi votul, ca sa alegi raul cel mai mic sau ca sa te asiguri ca macar nu ti-l fura (votul)? Sau de ce?

  2. Si mie m-i sa intamplat sa ma intreb cum s-e scriu corect anumite cuvinte.

  Glumesc, desigur… Dar subscriu, e trist…

 5. Andrei Crivat   •  

  Cezar, “va trebui” sa merg la vot dintr-un motiv subiectiv. Cineva m-a convins, intr-o noapte, tarziu de tot, ca in tara asta merge prost pentru ca toti cei ca mine nu merg la vot. Nu stiu cum, dar m-a convins. M-a convins ca niciodata n-o sa se schimbe nimic tocmai pentru ca nu mergem (eu si altii ca mine) sa votam. Si atunci, lor nu le pasa. Le pasa de aia 30% care voteaza.

 6. Cezar   •  

  Eu cred ca nu le pasa de noi, indiferent daca mergem sau nu la vot. Le pasa acum, cand sunt oarecum la mana noastra si nu sunt siguri ca pot fura indeajuns de multe voturi incat sa nu se mai oboseasca sa incerce sa ne prosteasca.

  Oare nu le va pasa mai mult daca voteaza 5% dintre alegatori? Sau daca va iesi presedinte un “anonim” din primul tur? Cineva ca Remus Cernea, de exemplu, cu plete si barba… Cred ca abia atunci se vor simti amenintati si vor incepe sa le pese.

  Si mai cred ca suntem mai aproape de un absenteism aproape total si de iesiri in strada decat de un presedinte care sa puna interesele noastre inaintea intereselor lui.

  Sau poate sunt eu pesimist si nu vad si partea plina a unui pahar murdar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu