Apel pentru păstrarea tradițiilor strămoșești

Nu sunt, categoric, ceea ce s-ar putea numi un patriot. Sau, mă rog, poate nici nu știu ce înseamnă patriot, deși sunt de-acord cu cuvintele lui Dacian Cioloș – patriotismul și țara sunt lucruri prea profunde pentru a le etala.

Dar îmi plac anumite lucruri din țara asta foarte tare. Èšin la ele, aș vrea să rămână vii de-a lungul viitorului. Sunt lucruri care ne definesc pe noi, ca trăitori în spațiul acesta, care ne fac să fim ceea ce suntem. Lucruri pe care bunicii noștri le-au învățat de la bunicii lor, apoi ni le-au transmis nouă și mi-aș dori să le transmitem exact așa cum sunt nepoților noștri și ei, la rândul lor, să le dea mai departe nepoților lor.

Și mă doare sufletul când văd oameni care-și bat joc de tradițiile astea ale noastre. Care le iau în râs sau, și mai rău, le strică, adoptând obiceiuri străine, pentru că li se pare “cool” să facă asta. Asta, culmea, în timp ce oameni importanți din lume fac eforturi să conserve – ca să zic așa – tradițiile noastre, pentru că până și lor li se par unice. Mă refer, desigur, la oameni ca Prințul Charles sau Barack Obama.

Se rup rădăcini când adopți obiceiuri străine de sufletul nostru. Se duce naibii și foarte slaba urmă de identitate națională pe care o mai are neamul ăsta.

De aceea, vreau să fac un apel din suflet la voi.

Nu mai puneți ketchup pe hot dog. Nu există nici un izvor istoric care MĂCAR să sugereze că dacii ar fi pus vreodată ketchup pe hot dog. Sunt oameni care au studiat fiecare milimetru de pe Columna lui Traian. Guess what, nu apare nicăieri vreo urmă mică de ketchup. Sunt oameni care cunosc fiecare palmă de pământ de la Sarmisegetuza – evident, nu apare nici măcar vreo mențiune despre ketchup.

Nici măcar în declarația de înființare a statului dacic nu se menționează!

Nu vă mai bateți joc de obiceiurile noastre străvechi. Atât ne-a mai rămas din poporul glorios care am fost, cândva.

Citiți și opinia lui Barack Obama pe acest subiect.

notă: poza de mai jos este, evident, un fals grosolan, realizat cu mijloace tehnice de un răuvoitor al cărui nume nici măcar nu doresc să-l menționez. Uitați și voi cum a profanat pietrele astea, care sunt monument istoric unicat în lume, doar ca să demonstreze, vezi Doamne, chipurile că de fapt s-ar pune ketchup pe hot dog! 🙁

14449035_1109759222413402_8870997645207908512_n

(foto sus: sfinx, via shutterstock)

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. Pingback: Cum a fost ocupată România de grupuri oculte de interese (1) | Andrei Crivăț

  2. Pingback: Un sfat mic pentru cei din partidele politice | Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu