Altfel de Oktoberfest

Așa spun organizatorii despre CibinFEST – că este cel mai asemănător eveniment de acest gen cu Oktoberfest-ul de la Munchen. Eu n-am fost nici la unul, nici la altul – deci nu pot să zic că e sau nu e așa. Dar dat fiind aerul săsesc pe care-l respiră Sibiul – orașul care mi-e cel mai drag, după Cluj, din țara asta, dar poate că mai mult pentru oamenii de-acolo – e foarte posibil să fie adevărat.

De altfel, nu cred că-i vreun loc mai potrivit decât Sibiul pentru un eveniment de sorginte germană – anul trecut, spre exemplu, au fost la CibinFEST peste 60 de mii oameni. Care au băut peste 70 de mii de litri de bere. Și a fost cam așa:

Anul ăsta, la CibinFEST (între 26 și 29 septembrie) se va amenaja în Piața Mare un cort de bere absolut imens – 2400 mp. Se va amenaja un uriaș parc de distracții, tot acolo. Cu un montagne russe pe două niveluri, cu pistă de mașinuțe, cu tot felul de chestii de distrat lumea. Va fi acolo o formație care a cântat la Oktoberfest – Die Spatzen 2000. Va fi un târg de toamnă cu suveniruri, jucării, obiecte de artizanat și delicatese.

Și va mai fi ceva – poate mă înșel, dar cred că e o premieră la festivalele de genul ăsta din România. La CibinFEST va fi un sistem de rezervări. Ca oamenii care vin să nu piardă vremea căutând loc în cort, se pot rezerva mese. Și se pot rezerva online, aici.

Cumva, sunt convins că anul ăsta vor fi mai mulți oameni decât anul trecut. Se va bea mai multă bere, se va cânta mai mult. Dacă nu sunteți din Sibiu, cred cu convingere c-ar merita să faceți o vizită – cu atât mai mult cu cât înțeleg că hotelurile din Sibiu au, în acel week-end, pachete speciale pentru CibinFEST.

CibinFest este un eveniment organizat de Fundatia Austria Pro Romania si A1 Events cu sprijinul Ursus, Pepsi si Ibis Hotel

 

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu