Utilarea casei: cum aleg aspiratorul? (3)

Acum 2 case, eram într-o locuință nemobilată, pe care a trebuit s-o utilez cu chestii. Și v-am cerut atunci niște sfaturi referitoare la cum aleg niște electrocasnice – mașină de spălat, plită etc. Și răspunsurile voastre au fost foarte utile și m-am descurcat – atât de bine, că am făcut și-un ghid*

Paranteză – dat fiind că m-am mutat exagerat de mult în ultimii aproape 20 de ani (NENICĂ, CE BĂTRÂN ÎS!), am decis că nu mai împart timpul vieții mele în ani, ci în case. Acum o casă, acum 3 case – spre exemplu, acum 8 case locuiam la Temesvar. Tare, nu? Nu, nu e tare, îs doar autoironic. Închidem paranteza.

En fin, că-s flouent și-n francais, unde stau acum m-am mutat recent și e totul foarte nou (e un apartament făcut de la zero, în care sunt primul chiriaș) și îmi place așa de tare senzația asta de proaspăt și curat, încât aș vrea s-o păstrez. Așa că fac curat des, nene, des tare – unde mai pui și că-s toate în culori deschise, de se vede cea mai măruntă urmă de frămitură sau de praf peste tot. Și nu ne place.

Așa că ne căutăm (Noi, Andrei Crivăț, Senior de Transilvania) un aspirator mai de Doamne-ajută, cât de cât. Și cum priveam siderat la această vastă listă, s-au născut în capul meu, spontan, niște întrebări cel puțin foarte complicate, și anume următoarele

 1. Cu sac sau fără sac? de ce?
 2. Cu filtru de apă sau obișnuit? de ce?
 3. Alea verticale chiar îs eficiente?

Deci astea 3 lucruri mă interesează, atât. Și să nu fie foarte zgomotos. Și să nu trebuiască să schimb/curăț sacul de 5 ori pe folosire.

Bine, și să nu coste milioane de bani, că dacă era de făcut o investiție, luam un robot, nenică, și eu beam ceai și ascultam Miles Davis și el muncea, că munca-i pentru tractoare, nu pentru oameni. Sau pentru roboți? Sau.

Altfel, știați că există aspiratoare de geamuri? Dar mopuri automate? Tehnologia asta, nene…

* aici e ghidul rezultat, dacă e.

foto: vacuum cleaner, via shutterstock

Andrei Crivăț

2 Comments

 1. Dordzbor   •  

  Eu am avut un aspirator cu apa pe care l-am donat după vreo jumătate de an. Mâzga care se creează mă oripilează. Plus că după ce îmi lua o oră să aspir bine casa, mai stăteam 20 de minute să curăț aspiratorul. Prea mult timp pierdut.

 2. ady   •  

  eu am așa ceva http://www.returnoffer.net/aspirator-morphy-richards-storm-pets-en.html
  alea cu filtrare prin apă sunt destul de scumpe.
  când l-am luat, am vrut fără sac pt că-mi închipuiam că doar răstorn cutia aia sau ce e. nope, trebuie să-i scutur/curăț filtrul/turbina sau cum s-o chema chestia aia după fiecare aspirare și mă cam enervează.
  în același timp ideea de a scutura de praf un sac de pânză, sau a cumpăra saci de unică folosință de hârtie nu mă încântă absolut deloc.
  dacă aș putea, aș lua unul cu filtrare prin apă, am auzit chestii mișto despre el, dar dacă nu se poate, tot pe unul fără sac aș merge.
  nu știu nimic despre alea verticale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu