Mari oportunități pentru specialiștii români!

Stimați ascultători, dragi prieteni, oameni, amante, dacă e.

Mă uitam azi pe facebook. Ce mai freamăt, ce mai zbucium! Dar ce zgomot se aude? Bâzâit ca de albine?

Nu, nici poveste, erau specialiștii români, cu catraliarde de păreri legate de alegerile din SUA, de doamna Clinton, de domnul Trump, de Putin, de Germania, de Franța, de alianțe geostrategice, de alianțe comerciale, de China, de moneda Canadei, dar ce tot zic eu aici – de orice, nenikă!

Ceea ce m-a făcut să statutez, cu o claritate de cristal, următoarele:

Sunt sute de păreri și glume pe facebook, referitoare la Trump. Azi e ziua în care toți românii sunt specialiști în politică americană și analiză geostrategică mondială. Și în prezis diferite viitoruri. La noi e ziua și superspecializarea. În afară de umor, la ăla suntem specializați absolut zilnic, suntem cea mai amuzantă specie din multivers.

Acum urmează 3 paranteze și o notă:

 1. Când ajungi să te autocitezi, e grav de tot, vă zic!
 2. Ați observat că, de când FB a luat amploare, oamenii nu mai au păreri, au certitudini? Îs îngrozit de câți oameni aberează crâncen, cu o siguranță de sine pe care nici Tyson n-o avea în ring, în anii tinereții lui demult apuse. Oameni cu frânturi de informații, sfertodocți sau chiar decidocți (ceea ce-i mai puțin decât semidocți), sferto-informați (ceea ce-i mai puțin decât semi-informați, sper că-i clar), sau fără informații chiar deloc, CARE ȘTIE EI, NENE! N-au îndoieli, n-au teama că s-ar putea înșela, n-au rațiune, n-au rușine, n-au nimic în afară de verdicte. E ca ei și gata. Pentru că așa zic ei și au 20 de like-uri, deci sunt vectori. Mi se pare unul dintre cele mai triste lucruri care ni se întâmplă nouă, ca specie, că nu-i valabil doar la noi – nu mai avem îndoială, avem doar certitudini și verdicte dure ca oțelul Krupp.
 3. Sper că e limpede că am introdus cuvântul “multivers” pentru a promova, subliminal, cartea lui Eftimie!
 4. Asta e nota – am considerat că semidocți e mai bine decât sfertodocți care, limpede, e mai bine decât decidocți, în sistem metric, sper că e limpede acum!

Bun, dar simt că m-am îndepărat de subiect, voi nu? Să revenim.

Și mă uitam la armata asta de specialiști, de vreo 3 miliarde de ori mai mare decât oastea de 15.000 de specialiști ai lui Milu. Și, într-un fin grup de opinii și analize strategice, spunea Andrei că vine vremea alegerilor din Franța și Germania și că speră să nu fie iar ignorați specialiștii români.

Și-atunci am avut viziunea!

Am văzut cum putem scoate țara asta din mocirla în care se zbate, fără speranță, de peste 20 de ani. Exportând serviciile celor 58 de milioane de români specialiști în orice.

Tot ce trebuie făcut e să lansăm un business cinstit, care trimite cv-urile specialiștilor români de internet către principalii candidați din acest țări. Că vin alegeri în Franța, vin și în Germania, e groasă, boss! Și pentru a veni în ajutorul lor, am creat un model perfect de CV, care poate folosi la angajare. Noi reținem un decent 10% din salariul celor care vor reuși.

Iată modelul de CV:

Bună ziua, mă intitulez Costeluș Bobină, sunt specialist român de internet. Între realizările mele profesionale uriașe se numără că am prezis victoria lui Donald Trump la nici două ore după ce fusese anunțată de toate site-urile de știri, am și explicat-o doct; am zis RIP pe facebook când au murit Prince și Bowie (la Prince am dat și piesa purple rain, pentru a obține empatie), am făcut – EVIDENT – glume cu plecarea lui Salam din România, am zis “s-a mai dus o stea” când a murit Lalatendu Bidyadhar Mohapatra, despre care habar n-am cine e, dar am zis să par preocupat de chestii obscure, am rezolvat misterul banilor din Panama, m-am arătat preocupat de situația din Muntenegru și am fost fan al echipei de oină de mic, deși nu știu exact cum e sportul ăsta, dar parcă mai contează! Era să uit, am făcut o amplă anchetă asupra morții lui Gyuri Pascu, dând share la un articol de Tolontan! Serviciile mele sunt la dispoziția dvs. pentru a câștiga, fluierând, alegerile din țara dvs. O să-mi mulțumiți, o zi bună, Costeluș

Sigur, toate CV-urile vor fi personalizate, cu traducere profesionistă, realizată de nativi, în funcție de candidat și de țară.

Ser gherte frau Angela, ih haise Costeluș… / Șer madam Mărie, jeo mapel Costeluș…

Și uite așa, exportăm inteligență, nene, să vadă lumea că suntem urmașii adevărați ai poporului primordial, dacii, care au colonizat lumea, au inventat aparatele de zbor și au făcut piramidele din Egipt.

Dacă e.

foto: Romania map, by shutterstock

 

 

 

 

Andrei Crivăț

5 Comments

 1. Iulia   •  

  N-ai fi dat un link catre mine, ca io ca specialista in internet nu ma calific, ca-s ardeleanca si inca procesez alegerile din 2008, dar sa traduc CV-uri m-as pricepe.

  • Andrei Crivăț   •     Author

   link către tine LA CE?! că de ani de zile mă ameninți cu blog, cu alea, ȘI NIMICA, NENIKĂ! 😀

 2. stefan   •  

  Bai, hater-ul din mine nu mai poate cu atata empatie pt orice subiect la moda. Am 2 intrebari retorice:
  1. Si daca iesea dna Clinton, ce?
  2. Si daca a iesit Trump, ce?
  (Nu mai ploua in seara asta? Reuseste Firea sa plateasca gazele astfel incat sa nu ramana capitala fara caldura in aceasta iarna? Scapam de Mustaciosul de Teleorman?)
  Am impresia ca ne dam elefanti dar adevarul este ca suntem niste furnici paduchioase. Get a life! Lasati treburile importante pt oamenii mari si iesiti la vot cand trebuie, cand conteaza pt voi. Lasati americanii sa isi vada de viata lor.

  • Andrei Crivăț   •     Author

   vezi, de aia CV-ul tău n-o să ajungă la doamna Merkel – nu ești specialist adevărat, nenikă!

 3. Andrei   •  

  Prostul în general simte nevoia să fie aprobat de turmă, de locatarii din bula lui. AÅŸa că mereu va emite păreri despre subiectele mainstream. Deci sare internetul românesc în aer că ‘mericanii îÅŸi aleg marioneta, sar oamenii cu argumente să-Å£i ghicească viitorul ÅŸi cum ne afectează pe noi chestia asta. Dar! la alegerile din 6 iunie au votat 48%, la alea parlamentare cam tot pe acolo se estimează prezenÅ£a la vot, chestiile astea pare să nu îi afecteze la fel de mult, că deh banii din primării cheltuiÅ£i aiurea sunt luaÅ£i de la Clinton ÅŸi Trump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu