Un an de Brașov

Se face astăzi, așadar, un an de când m-am mutat în frumosul județ Brașov. E frumos, nene, n-ai ce-i zice.

Comunitatea online din Brașov m-a primit foarte fain și bine, ceea ce mă face să le fiu recunoscător și să le mulțumesc.

Motiv pentru care doresc să (le) împărtășesc câteva secrete gastronomice ale orașului, pe care unii poate le știu, dar alții sigur nu. La o vreme, o să revin și cu câteva chestii mai sănătoase, gen locuri de plimbare sau de văzut. Dar acum mergem cu astea, ce să mai și facem.

 1. Dacă vreodată comandați de la Dopopoco, să nu cereți NICIODATĂ altceva în afară de crispy strips. E singura chestie comestibilă de la ei, restul sunt de dat la gunoi fără să le atingi.
 2. Chestiile numite souvlakia de la Spartan (în mall-ul coresi) n-au absolut nimic de-a face cu souvlakia, dar nu sunt rele. Foarte faine sunt chestiile de la Mesopotamia, din curcan. Foarte faine.
 3. Dacă sunteți vreodată extrem de mahmuri, soluția cea mai eficientă se află la Taverna Pescarului (care este, evident, restaurant pescăresc), pe str. Oașului, nr. 1 (lângă piața de miercuri). Și se numește STORCEAG (e un fel de borș lipovenesc). Nimic nu vindecă mahmureala mai bine de atât, credeți-mă. (offtopic: mami, mi-a zis și mie un prieten, altfel n-aveam de unde să știu una ca asta, logic!)
 4. Singura shaorma din oraș care are cât de cât ceva în comun cu shaorma adevărată e la Azima (tot ce-ți cere inima). Restul… nu, nene.
 5. Chestiile pe care le găsești la Panini n-au absolut nimic în comun cu panini.
 6. În general, restaurantele Sergiana sunt mișto. La Sergiana e cea mai bună servire de care m-am lovit eu vreodată. La Ceasu’ Rău nu e așa bună servirea, dar mâncarea e excelentă. La Tassi la fel. Nici magazinele lor de producător nu-s rele.
 7. În Piața Astra e un magazin genial al unor fermieri din Rotbav – Ferma Cătean – unde sunt niște soiuri de brânză și de cârnați de oaie absolut geniale.
 8. Nu cred să existe în Transilvania pâine mai bună ca la brutăriile Mons Mellis (da, știu pâinea de Covasna, e la doi pași de mine, e ok)
 9. La Bierhaus au niște beri speciale și se mănâncă binișor, iar oamenii sunt tare prietenoși, a scris Meekuu despre asta.
 10. Se mânâncă interesant spre fain la cele două La Ceaun, pe Michael Weiss. Plus, au Zăganu, care lui Ovi nu-i place, dar mie da.

Mai am unul, dar i-am promis îndrăgitului Eftimie că-l țin doar pentru noi.

Să fiți sănătoși.

Poza e făcută de Robert

Andrei Crivăț

15 Comments

 1. so   •  

  Azima e cam singurul loc de unde mai iau o saorma cand am pofta. Magazinul din piata singurul de unde mai iau carne. Sergiana are un singur local total nerecomandabil – Nec’s. Lla Bierhaus gasesti cele mai multe feluri de bere la un loc, dar au avut sevire lenta si era scump (acum un an). Paine mai iau de la Dencopan. Restaurantul secret e usor de ghicit – terasa cu mici de la Rapid sau in Tei. Si daca nu sunt astea, oricum trebuie sa le incerci.
  Excelente recomandari!

  • Andrei Crivăț   •     Author

   am auzit de aia, În Tei. N-am ajuns, dar o să merg când s-o face mai soare. Mulțumesc 🙂

  • Meekuu   •  

   Atenție că în BV mai exista un Bierhaus acum ceva vreme. Să nu-l confunzi. Cel vechi era pe pietonală, nițel mai sus de Festival. Ăsta nou este pe Mureșenilor, lângă Bela Musica.
   Și despre ăsta nou nu cred c-aș putea spune în nici într-un caz că are servirea lentă. Tavi, chelnerul, este brici și doar cu ajutorul lui am ajuns la performanțe de 8-9 beri pe seară ;).
   Singura chestiune negativă legată de Bierhaus este faptul că au îngrămădit prea multe mese într-un spațiu prea îngust. Dar în rest nu prea am ce să le reproșez.

  • so   •  

   @Meeku: Vorbeam de Bierhaus-ul gresit. Cred ca o sa “verific” cateva beri la cel corect saptamana viitoare. Mersi de lamuriri!

 2. Radu Neagu   •  

  Încearcă și la Bucătarul Vesel. Spre rușinea mea, mie mi-a spus cineva din București de el. De atunci mai mult pe acolo mănânc.

  • Andrei Crivăț   •     Author

   am să încerc, unde e și ce-are bun ? 🙂

 3. Alecs   •  

  Bucatarul Vesel e pe Postavarului cu Michael Weiss. Acolo iti recomand Coastele de Porc.

 4. Alecs   •  

  Zaganu au si la Tipografie

 5. Lorand   •  

  Bistro de l’Arte si Ma Cocotte au mancare interesanta.

 6. mario   •  

  Zaganu gasesti si la Cottage Cafe pe Postavarului. Stie cineva unde gasesti Terapia sau Nemteana ?

 7. Carmen   •  

  Incearca si un vin bun la Terroirs Boutique du Vin. Au o varietate extraordinara de vinuri, si baietii stiu despre ce vorbesc. Si mancarea de acolo e diferita de toate pizzeriile/shaormeriile din Brasov. Cred ca cel mai bun burger si cele mai bune coaste din oras. Pofta mare! 🙂

 8. Andreea   •  

  O sa razi, dar cele mai bune coaste din Brasov le gasesti intr-un restaurant retras de cartier, la Four Roses, In Tractoru. Iar sosul si focaccia lor sunt dementiale. Recomand. 😉

 9. Pingback: Dialogul absolut al lunii februarie | Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu