În acest week-end se desfășoară, la Brașov, o competiție de gătit vegetarian. Este organizată de ACEEA (Asociația Culturală Euro Est Alternativ), mai exact oamenii care fac, printre foarte multe altele, Campionatul Internațional de Gătit în aer liber – la care am participat și eu când eram mai tânăr.
Alături de ACEEA, organizatori mai sunt Lux Divina și Euro-Toques România.
La competiție participă 40 de echipe de bucătari profesioniști. Între ele, și o echipă de elevi de la Horeca School Brașov. Se concurează pe mai multe categorii: Artă Culinară, Desert Vegetarian, Tort Festiv, Meniu de Restaurant, Raw Vegan, Ovo-Lacto-Vegetarian. Criteriile sunt mai jos.
În finală vor intra 8 echipe, care au să gătească din ingredientele pe care le vor primi într-un coș, fără să le știe dinainte – cam ca la Masterchef.
În paralel cu competiția, au să mai fie tot felul de chestii faine: demonstrații de pizza (între ele, pizza desert și pizza vegetariană), un show Master of Flames, cu proțap, cu un grill imens și înclinat pe care se coc bucăți mari de carne (ca-n poza de mai jos), un demo făcut de brașovenii de la Guerilla Cooking și alte minuni. Plus degustări.
Toată povestea începe sâmbătă dimineață, la ora 10.00 și se desfășoară la Lux Divina (fosta cantină de la Rulmentul), adică aici. Accesul publicului este liber.