E un Bistro care s-a deschis anul trecut în Cluj-Napoca și de care am aflat, spre rușinea mea, doar săptămâna trecută. Farm to Fork e, de fapt, un altfel de Bistro. Construit pe o idee pe care vreau să ajung s-o aplic și-n viața mea, cândva.
Și anume, toate ingredientele sunt cumpărate de la țărani – 98% dintre ele chiar din județul Cluj. Diana, omul care a gândit acest concept de restaurant, a tras mult și din greu să găsească printre localnici oameni capabili să-i livreze ingrediente la o calitate constantă, dar iată, a găsit. Acum, o să aibă de tras din greu să-i convingă pe oameni că o carne de vită crescută în casa omului are alt gust decât carnea vitei crescute industrial.
Dar eu sper tare să-i reușească și asta. Pentru că, pe lângă faptul că locul e amenajat foarte prietenos, de-ți vine să nu mai pleci, pe lângă faptul că mâncarea (cel puțin ce-am gustat eu) e aparte de gustoasă, are și-un meniu capabil să provoace pofte chinuitoare oricărui gurmand sau gourmet – supă de coadă de bou, ciorbă de ied, prepeliță, ruladă de iepure, tocăniță de limbi și fudulii de rață (adică de rățoi, firește) și-o mulțime de alte mâncăruri care nu se găsesc în orice restaurant.
Până mai ajung să testez și restul meniului, vă spun cu siguranță că n-o vă pară rău dacă le treceți pragul. Sunt pe str. 21 decembrie 1989, nr. 100 (imediat după Banca Transilvania)
Nu stiam ca mai exista locuri unde mancarea este “curata” si sanatoasa. Sper sa se inmulteasca astfel de bistrouri peste tot in tara.
Spre rusinea mea, nu stiu de nici un astfel de loc prin Constanta.