Din nou la Social Media Summer Camp

Sunt câțiva ani buni de când n-am mai reușit să ajung la o sesiune Social Media Camp.

(tocmai am verificat un pic, nu sunt câțiva, îs mulți tare)

Am ajuns acum, însă. Și mi-a plăcut mult și scriu acest articol în speranța că, dacă vă ocupați cu comunicare, poate vă conving să mergeți în ediția viitoare, la iarnă, că o să vă ajute. Și ca să vă conving, o să vă spun în trei rânduri cum m-a ajutat pe mine această ediție. (hint: nu-s chiar trei rânduri, ziceam și eu doar așa…)

 1. La SMS, am mai spus în trecut, e o stare de spirit aparte. E un flux de energii care te animă și care te face să fii tare optimist. E bine tare să te bucuri de aceste lucruri din când în când.
 2. La SMS vorbește, uneori, Radu Atanasiu. Pe site-ul SMS este prezentat ca “Adjunct Lecturer, Maastricht School of Management Romania”. Este unul dintre cei mai pricepuți vorbitori în public pe care eu i-am întâlnit în viața asta, vă promit. Merită orice efort să-l prindeți la o discuție, o să vă destupe mintea.
 3. La această ediție de SMS m-am dus la vreo 4 oameni diferiți, din companii / agenții diferite, să le propun niște proiecte personale. E genul de moment în care ai acces la oamenii cu care vrei să lucrezi, știți? No, eu am vorbit cu ei și au fost bucuroși și probabil chiar o să facem ce le-am propus.
 4. În egală măsură (fac o paranteză, poate nu știți, eu lucrez într-o agenție de publicitate care are niște clienți, unii chiar din România) – am vorbit cu oameni prezenți să vedem cum putem face câteva chestii foarte faine pentru clienții agenției unde lucrez – iarăși, și astea e probabil să iasă
 5. M-am bucurat tare să mă întâlnesc, după multă vreme, cu niște oameni pe care-i iubesc: Robert, Groparu, Gaben, Cristi Gog, Nihasa, Victor, Ivo, dar și mulți alții, “veterani” ai online-ului românesc, cumva, dar mai important decât asta, prieteni de care mi-era tare dor.
 6. M-am bucurat tare să cunosc oameni noi, cu afinități comune, cărora le-am propus niște idei care s-ar putea să se lege.
 7. La agenția la care lucrez, de care vă ziceam mai sus, eu mă ocup de digital. M-am bucurat să învăț de la Alex Negrea și de la Cristi China niște trick-uri care-mi vor face, chiar începând de mâine, viața profesională mult mai interesantă și mai ușoară.
 8. Am avut ocazia să-l ascult pe Dan Byron povestindu-și viața. Sunt puține lucruri mai inspiraționale decât ce viață a avut omul ăsta, vă promit.
 9. Omenii de la EFdeN sunt absolut senzaționali. Super pricepuți, super pasionați, pe Claudiu îl știam, dar pe Mihai nu – și cred că ei au fost surpriza mea pozitivă la această ediție, efectiv m-au convins din vorbe să fac tot ce pot eu face să le sprijin proiectul.
 10. Chefurile alea cu care se încheie fiecare zi de tabără au un rol foarte important. Oamenii devin mai prietenoși, mai deschiși, poți vorbi deschis cu ei, poți să legi niște legături care te ajută destul de mult, personal și profesional
 11. La SMS aveți șansa să stați la povești cu Bogdan Drăgotoiu, unul dintre cei mai faini și mai inspiraționali oameni pe care i-a dat țara asta în ultimii 20 de ani. La fel, puteți sta la povești cu Oana Bulexa, de la MSLGroup The Practice, cu toții avem ce învăța de la ea. La fel, sunt acolo o grămadă de oameni de la care avem cu toții chestii de învățat.
 12. Dacă o să dați o căutare pe acest blog după “Marta”, o să vedeți că mereu am zis ce faine îs evenimentele făcute de ea. Zic și acum – dacă lucrați pe nișa asta, de evenimente, e mult de învățat de la ea și de la echipa ei, evenimentele lor efectiv sunt super ok, merită spionați și studiați.
 13. Nu-s de neglijat nici amintirile pe care le aduni de la SMS. Or să vă facă bătrânețile mai frumoase, credeți-mă.

Am făcut o listă de 13 motive pentru a participa la SMS, pentru că a fost a 13-a ediție a evenimentului. Următoarea, a 14-a, e în decembrie. Dacă lucrați pe comunicare/digital/ Social Media sau domenii conexe, încercați să prindeți un loc. O să merite.

 

Andrei Crivăț

2 Comments

 1. Miruna   •  

  De când nu am mai văzut un articol despre un eveniment, cu link-uri către cei care au mai fost acolo 🙂

 2. Pingback: Kumfu în Tabăra de Social Media #bizsmscamp - bunescu.ro, un blog de Ionut Bunescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu