Recomandare: Romania Military

În urmă cu ceva vreme am descoperit, habar n-am cum (dar bănuiesc că în timp ce căutam oarece pe google) acest blog de nișă: Romania Military.

Și mi se pare fascinant.

Las la o parte articolele de opinie politică internă sau externă, unde eu și autorul (autorii, că-s mai mulți) avem păreri divergente în cele mai multe cazuri (“Serbia este de facto cel mai rau vecin al Romanie”- ha ? GTFO! Србија до гроба, браtе!) – e absolut ok să avem păreri diferite și să-mi placă alte articole. Sper.

În schimb, oamenii care scriu acolo de tehnică, tehnologie și strategie militară par extrem, extrem de pricepuți. Adică eu, care habar n-am de nici unele, nici măcar armata n-am făcut-o, citesc articolele alea cum mă uitam în copilărie la Teleenciclopedia. Fascinat mă uit, oamenii ăia știu în detaliu chestii de care eu și 99% din populația acestei lumi n-am auzit niciodată (vă dau o bere dacă știți, fără google, câți Kn generează motorul unui AIM-9X în primele 3 secunde de zbor și câți în următoarele 80 de secunde de zbor, sau măcar dacă știți diferența între AIM-9X și AIM-9M. Ei bine, comentarii acelui blog știu, nene! iar eu habar n-aș fi avut vreodată ce aia un AIM-9 fără acest blog, cred – e racheta cu care avionul turcesc a lovit ieri avionul rusesc. )

Sunt mai mulți autori acolo, dar cel mai proeminent pare un domn George GMT. Nu știu cum se numește sau cine e, dar e pe subiect tare, tare de tot (dl. George GMT, dacă sunteți pe facebook, dați un add, mulțumesc). Iar comentatorii sunt, majoritatea, foarte pe subiect și ei.

Ah, ieri s-a scris un articol pe tema avionului din Turcia care are până acum 235 de comentarii. Majoritatea pe subiect. 235 de comentarii nu-s puține. Mulți bloggeri n-au avut niciodată atâtea comentarii la un articol.

Ca să rezum, mi se pare fascinant și ca subiect (dacă te pasionează cât de cât chestiile militare, de-acolo poți învăța TOTUL!), dar și ca (pauză pentru evitarea cacofoniei) comunitate. Mulți oameni se strâng acolo și majoritatea chiar se pricep foarte bine.

Dacă vă pasionează subiectul măcar cât de cât, vă recomand să-l urmăriți, e foarte tare.

Și o glumă de bloggeri. Știți cum noi, bloggerii obișnuiți, mai luăm în teste și mai scriem review-uri de mașini, aparate foto, camere video ? Ei bine, așa face și domnul George, dar nu cu telefoane și laptopuri, ci cu rachete de infanterie sau cu obuziere autopropulsate șenilate.

Una peste alta, felicitări sincere oamenilor care fac site-ul respectiv. Îmi place tare și au sute de comentarii de specialitate, ceea ce nu-i ușor. Cred.

foto: “Jder” fighting machine via shutterstock.

“Jder” fighting machine, nene!

Andrei Crivăț

3 Comments

 1. GeorgeGMT   •  

  Multumim pentru aprecieri Andrei si esti binevenit sa contribui cu [,] comentarii, intrebari, etc. Ca un pont, nici noi n-am facut armata 🙂 (Ma rog, cei mai multi dintre noi).

  • Andrei Crivăț   •     Author

   cu întrebări poate, dar cu comentarii sigur nu, că n-am priceperea necesară pentru a intra în discuții. dar vă urmăresc și citesc tot ce scrieți voi pe-acolo, așa că poate învăț. Oricum, keep up the good work!

 2. Tokarev_TT   •  

  Da,cum să nu ! Dacă îndrăzneÅŸti să scrii o opinie pertinentă dar care contravine muÅŸchilor dumnealor,nu Å£i se publică comentariul,sau eÅŸti luat cu “HUO!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu