FITS. Ziua 2

Îmi împart zilele pe care le petrec la FITS între spectacole de teatru, one man shows, expoziții și testări de restaurante 🙂

Partea cu restaurantele o puteți urmări pe Ebucătăria. Despre celelalte, am să vă povestesc pe-aici.

Aseară am văzut “Cui i-e frică de Virginia Woolf ?” în regia lui Gelu Colceag, cu Ștefan Bănică jr, Emilia Popescu, Radu Iacoban și Diana Cavallioti.

Mie mereu mi-a plăcut povestea piesei lui Albee. Am văzut-o în mai multe interpretări, am văzut și filmul (de câteva ori chiar). Da, știu că sunt păreri și păreri despre profunzimea ei – mă interesează mai puțin, pe mine, pur și simplu, m-a prins.

Bun, s-o luăm pe rând, începând cu actori.

(foto: Sebstian Marcovici | FITS 2011)

Sunt un mare, mare fan al lui Bănică jr (ca și actor, doar ca și actor, să fie limpede) de când l-am văzut în Băieți buni. Aseară nu m-a dezamăgit – omul este un actor bun și, probabil cu vremea, va deveni și mai bun. Sub bagheta lui Colceag a prins destul de bine esența personajului George. Regizor bun + talent actoricesc = love, așadar Bănică are un bravo 10 modest din partea mea.

Emilia Popescu… îmi place mult, am văzut-o în tot felul de piese și scenete. Poate că aseară n-a fost în chiar cea mai bună formă a ei, dar tot a jucat cu drag și cu talent.

Cu toată simpatia, Radu Iacoban nu m-a impresionat spre deloc. În schimb, o văd prima dată pe Diana Cavallioti “live” – și mi-a plăcut maxim. Fata joacă o joacă atât de controlat și de sigură pe ea pe tânăra Honey că n-are cum să nu te convingă. Și Honey nu-i un personaj chiar ușor.

Bun, să stabilim clar, nu-s critic, părerile exprimate mai sus nu sunt instruite și educate, reprezintă doar ceea ce am văzut/simțit eu urmărind piesa.

Un minus trist pentru sală (cea de la Casa de Cultură a Sibiului). Pe lângă faptul c-a fost incredibil de cald, sala nu are o acustică potrivită și nici sonorizare potrivită, astfel încât că acolo unde am stat eu se auzeau cam jumătate din replici.

Diseara abia aștept să văd Faust 🙂

Andrei Crivăț

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu