Festivalul De bun gust

Vreme de 3 zile am participat la prima ediție a festivalului De bun gust, organizat la Sibiu de Turnul Sfatului.

Ok, ideal ar fi să fac un rezumat serios și obiectiv al lucrurilor care s-au întâmplat acolo. Doar că-i un pic cam greu, întrucât a fost foarte, foarte fain.

De bun gust a însemnat un cort imens, de 2.400 mp, în care a fost creată o stradă a bucătăriilor. 8 căsuțe cu 8 tipuri de bucătării – germană, americană, românească, chinezească, italiană, ungurească, thailandeză, turcească – au oferit vizitatorilor tot felul de delicatese specifice.

A mai însemnat concursuri de ghicit ingrediente sau condimente, de tăiat ceapă sau de ornat farfurii, demo-uri culinare realizate de 3 candidați la Masterchef – Bogdan Roman, Vlad Mureșan și Alexandru Hora -, concerte cu Pavel Stratan și Renegades.

Fac o paranteză – îs bestiali oamenii de la Renegades. Au cântat cover-uri, dar le-au ales și le-au cântat super, super bine. Maria Cojocaru are o voce de-ți stă inima-n loc.

Revenind la Festivalul De bun gust – în prima seară, la concertul Pavel Stratan, pe o temperatură un pic sub zero grade, au fost cam 1.000 de oameni. A doua seară, la Renegades, au fost de 2 ori mai mulți. Ceea ce-i absolut firesc – cele 8 bucătării au avut niște produse senzaționale. Păstrăvii cu hrean de la bucătăria germană, burgerii și pancakes-urile de la cea americană, supa de la cea thailandeză, gulașul de la cea ungurească, cârnații de la cea românească, puiul cu susan de la cea chinezească, kebabul de la cea turcească, pastele de la cea italienească au fost motive ca oamenii să se strângă în Piața Mare a Sibiului și să petreacă.

În ciuda faptului c-a fost prima ediție, doar, Festivalul De bun gust a fost senzațional. Mi-ar plăcea să fie și în Cluj un eveniment culinar de asemenea anvergură. Ca fapt divers, în Piața Mare a Sibiului au fost peste 20 de evenimente anul acesta, din totalul de 79 de evenimente din agenda culturală a orașului.

Câteva poze făcute de Silvana, care e bestială și face poze bestiale.

ps: mulțumesc, Brylu, mulțumesc, Traian

 

Andrei Crivăț

1 Comment

  1. Pingback: De bun gust 2014 | Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu