Mai sunt și români de treabă

Am o apreciere aparte pentru oameni care fac titrări pentru filme. Efectiv n-au nimic de câștigat, pur și simplu e muncă voluntară – și muncesc cu orele, ba chiar cu zilele. Muncesc mult și gratuit.

Asta în vreme ce noi, ceilalți, încercăm să facem un leu-doi din orice. Spre exemplu, e plin online-ul toată ziua de link-uri profitshare. Chiar și eu pun de câte ori am ocazia.

Ei bine, în acest context, cred că am întâlnit cel mai de treabă român.

Când noi eram la șpriț, un om oarecare și-a pierdut vremea traducând un serial. Absolut voluntar, n-are nimic de câștigat din asta.

Și dacă tot era acolo, omul ne semnalează și o promoție la televizoare, în caz că vrem. Fără să câștige nimic, nu cu link profitshare, nu, doar așa, ca să știm să căutăm. Reptet, fără nici un interes sau ceva. Doar așa.

roman-de-treaba

 

Dacă ar fi mai mulți oameni ca el, altfel ar arăta țara asta!

Andrei Crivăț

5 Comments

 1. Adi   •  

  Trebuie să bem o bere pentru ei. Revenind, chiar nu există niciun câștig? Știu că discutam odată cu cineva despre asta și spunea că se câștigă bine. Nu a demonstrat sau ceva de genul, doar a zis așa.

  • Andrei Crivăț   •     Author

   Dacă te referi la titrări, la modul general, nu, oamenii nu câștigă nimic. Dacă te referi la link-uri afiliate, atunci da, se câștigă din ele, dar nu în acest caz concret – omul n-a pus nici un link, nimic, doar a semnalat o promoție.

 2. Ventiris   •  

  Fiecare încearcă să-și facă un anume standard de viață. Dacă omul nu se mulțumește cu ce are, muncește mai mult (chiar și cu linkurile de care zici) ca să-și poată permite un copil în plus, o cameră-n plus, o mașină mai nouă, un frigider mai bun sau mai mare… În general, astea-s lucrurile care te țin în mișcare. când ai de toate sau când nu îți mai dorești nimic, începi deja, câte puțin, să mori…

 3. Leon   •  

  Sincer, nu am vazut astfel de mesaje dar am vazut de zeci de ori subtitrari cu mesajul imens “Reclama ta aici, contacteaza-ne la xxx @ subtitrare bla bla .ro”. Ori este adevarat ce crezi tu, ori cineva chiar a platit pentru asa ceva.

 4. Dragos   •  

  Sunt si persoane care fac acest lucru gratis, probabil din pasiune sau doar pentru a-si dezvolta anumite abilitati 🙂 spun asta pentru ca si eu fac lucruri gratis doar pentru a evolua intr-o anumita masura in sensul respectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu