Bărbatul, în funcÅ£ie de femeile de lângă el

Guest post de Alexandru Negrea
ep. 15 din seria “Invitații mei”

Mă uit la celelalte articole din această categorie specială, de pe blogul lui Andrei CrivăÅ£ ÅŸi îmi dau seama că femeile sunt majoritare, dar nu e vorba de orice femei, ci de niÅŸte reprezentante de seamă ale sexului frumos, apreciate de cititorii români de bloguri ÅŸi nu numai.

În adolescenÅ£ă, când balotam pungi întregi de seminÅ£e ÅŸi fluieram după domniÅŸoare corporatiste prin faÅ£a blocului, aveam un prieten cunoscut în tot cartierul pentru că, la petrecerile organizate în apartamentele lăsate de părinÅ£i plecaÅ£i în concedii, pe seama puradeilor, aducea câte 20 de gagici, spre deliciul celorlalÅ£i petrecăreÅ£i (numai băieÅ£i, evident). Din păcate, toată admiraÅ£ia mea pentru omul ăsta a dispărut în clipa în care am ajuns să stau ÅŸi eu de vorbă cu două dintre prietenele lui. CeaÅ£ă totală, mulÅ£imea vidă, întuneric beznă, sau cum vrei să-i spui, fetele nu aveau nici măcar UN neuron rănit în spatele frunÅ£ii. ToÅ£i erau morÅ£i ÅŸi uscaÅ£i! Trăsături frumoase aveau, îmbrăcate provocator ÅŸi cu buzele Å£uiguiate erau, numai că te loveai, ca de un zid din beton, de privirea pierdută, de parcă ochii lor aveau în spate niÅŸte ÅŸoferi adormiÅ£i la volan. Prietenul de care zic avea priză la specimenele astea ÅŸi se vedea cocoÅŸ, că avea parte de sex mai tot timpul. Le “serveau” ÅŸi băieÅ£ii de câte ori le prindeau, că aveau gust de gagici adevărate când le amestecai cu multă bere la 2L, numai că toate astea au durat câÅ£iva ani, până ne-am confruntat cu situaÅ£ii din ce în ce mai serioase, domniÅŸoare din ce în ce mai serioase ÅŸi implicit mai greu de convins, mai provocatoare, mai dorite, că aÅŸa suntem construiÅ£i. Cu cât mai greu de obÅ£inut, cu atât mai dorit.

PS : ghepardul, cel mai rapid animal din lume, preferă să vâneze nu ÅŸtiu ce tip de gazele, ce se apropie de viteza lui, când ar putea foarte bine să prefere o girafă lentă, sau măcar o zebră. Le mănâncă ÅŸi pe alea, că na, foamea e foame, dar plăcerea supremă e când papă o gazelă rachetă.

Revenind, articolul ăsta face parte dintr-o serie lungă, începută pe blogul meu, serie dedicată, evident, femeilor ÅŸi rolului acestora în viaÅ£a noastră, aÅŸa cum se văd lucrurile prin ochii mei, la onorabila vârstă de 25 de ani. Mult, puÅ£in, rezonabil, whatever, este un articol pe care nu-l interesează foarte tare părerea ta, pentru că nu te întreabă nimic. Face niÅŸte afirmaÅ£ii argumentate, evident ÅŸi se mulÅ£umeÅŸte cu zâmbetul lor, al femeilor fără de care nici un grup de bărbaÅ£i nu ar avea o sclipire aparte.

Continuând povestea de mai sus, de când activez în mediul online am avut ocazia să cunosc multe persoane deosebite ÅŸi aici tot meritul merge către bloguri ÅŸi social media, pentru că numai acest tip de comunicare adună oameni cu ÅŸanse mari să se înÅ£eleagă de minune ÅŸi în viaÅ£a de zi cu zi. Chiar ÅŸi faptul că eu scriu acum un guest post pentru acest prieten din Cluj, se datorează exclusiv internetului. În materie de frumos, pot spune că eu acord un 10 cu felicitări, iar aici fac referire strict la zona de online, având peste 50 de exemple, aÅŸa la prima trecere în revistă, de femei din online ce te pot fermeca din primele 5 minute de discuÅ£ie, femei cu o viziune atât de miÅŸto încât nu înÅ£elegi de ce acum nu inventează lucruri. Nu dau nume, nu te gândi că aÅŸ face o asemenea greÅŸeală, dar sunt sigur că oamenii deÅŸtepÅ£i sunt conÅŸtienÅ£i pe deplin de inteligenÅ£a lor, astfel încât primesc imediat mesajele, chiar ÅŸi când nu e scris destinatarul pe plic. Vor primi ÅŸi ele mesajul meu, mulÅ£umirile pentru el fiind deja transmise, în clipa când am făcut cunoÅŸtinÅ£ă.

Bărbatul, în forma lui finală, perfect heterosexual ÅŸi în deplinătatea facultăÅ£ilor mintale, poate beneficia de avantajele pe care i le acordă femeile cu atitudine, că despre asta e vorba ÅŸi aici ÅŸi în orice altă situaÅ£ie. Atitudinea femeilor din jur se reflectă asupra bărbatului abia după prima impresie, care poate fi, sau nu, cea corectă. Îl ÅŸtiu pe Andrei de mult timp ÅŸi ÅŸtiu că poate, dar faptul că în rubrica de invitaÅ£i are articole scrise de niÅŸte femei pe care eu le apreciez, îmi întăreÅŸte părerea iniÅ£ială ÅŸi mă bucură, pentru că oricine se bucură când realizează că a intuit corect.

Andrei Crivăț

6 Comments

 1. Pingback: Tweets that mention Bărbatul, în funcÅ£ie de femeile de lângă el at Jurnal de noapte -- Topsy.com

 2. Pingback: uberVU - social comments

 3. Andra   •  

  Splendid articol! Mi-a mers direct la suflet. Ca de obicei, Alex da suflet cuvintelor, fiindca nu doar isi expune principiile, ci si traieste conform lor.

 4. Madalin Ciortea   •  

  Un articol plin de substanta, as zice unisex si cu accente profund educative. Achiesez la ideea ta ca in mediul virtual, mai ales in blogosfera personele tind sa aiba un compotament si o viziune aleasa.
  Pe de alta parte, demult, am avut o perioada in care m-am lasat cuprins in turbilionul “socializarii”, eram inconjurat de multe femei frumoase si viata avea o dinamica multipla, erotica insa am constatat, dupa o vreme ca imi macin sufletul si ma transform intr-o fiinta de o banalitate trista. Din exterior totul parea de invidiat insa iubirea este un lucru unic, secret, intim asa ca realittile nu sunt acelea pe care le observam imediat.

 5. Buddha   •  

  Mă bucur că v-a plăcut articolul meu. MulÅ£umesc pentru aprecieri 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu