Bărbatul, în funcţie de femeile de lângă el

Guest post de Alexandru Negrea
ep. 15 din seria “Invitații mei”

Mă uit la celelalte articole din această categorie specială, de pe blogul lui Andrei Crivăţ şi îmi dau seama că femeile sunt majoritare, dar nu e vorba de orice femei, ci de nişte reprezentante de seamă ale sexului frumos, apreciate de cititorii români de bloguri şi nu numai.

În adolescenţă, când balotam pungi întregi de seminţe şi fluieram după domnişoare corporatiste prin faţa blocului, aveam un prieten cunoscut în tot cartierul pentru că, la petrecerile organizate în apartamentele lăsate de părinţi plecaţi în concedii, pe seama puradeilor, aducea câte 20 de gagici, spre deliciul celorlalţi petrecăreţi (numai băieţi, evident). Din păcate, toată admiraţia mea pentru omul ăsta a dispărut în clipa în care am ajuns să stau şi eu de vorbă cu două dintre prietenele lui. Ceaţă totală, mulţimea vidă, întuneric beznă, sau cum vrei să-i spui, fetele nu aveau nici măcar UN neuron rănit în spatele frunţii. Toţi erau morţi şi uscaţi! Trăsături frumoase aveau, îmbrăcate provocator şi cu buzele ţuiguiate erau, numai că te loveai, ca de un zid din beton, de privirea pierdută, de parcă ochii lor aveau în spate nişte şoferi adormiţi la volan. Prietenul de care zic avea priză la specimenele astea şi se vedea cocoş, că avea parte de sex mai tot timpul. Le “serveau” şi băieţii de câte ori le prindeau, că aveau gust de gagici adevărate când le amestecai cu multă bere la 2L, numai că toate astea au durat câţiva ani, până ne-am confruntat cu situaţii din ce în ce mai serioase, domnişoare din ce în ce mai serioase şi implicit mai greu de convins, mai provocatoare, mai dorite, că aşa suntem construiţi. Cu cât mai greu de obţinut, cu atât mai dorit.

PS : ghepardul, cel mai rapid animal din lume, preferă să vâneze nu ştiu ce tip de gazele, ce se apropie de viteza lui, când ar putea foarte bine să prefere o girafă lentă, sau măcar o zebră. Le mănâncă şi pe alea, că na, foamea e foame, dar plăcerea supremă e când papă o gazelă rachetă.

Revenind, articolul ăsta face parte dintr-o serie lungă, începută pe blogul meu, serie dedicată, evident, femeilor şi rolului acestora în viaţa noastră, aşa cum se văd lucrurile prin ochii mei, la onorabila vârstă de 25 de ani. Mult, puţin, rezonabil, whatever, este un articol pe care nu-l interesează foarte tare părerea ta, pentru că nu te întreabă nimic. Face nişte afirmaţii argumentate, evident şi se mulţumeşte cu zâmbetul lor, al femeilor fără de care nici un grup de bărbaţi nu ar avea o sclipire aparte.

Continuând povestea de mai sus, de când activez în mediul online am avut ocazia să cunosc multe persoane deosebite şi aici tot meritul merge către bloguri şi social media, pentru că numai acest tip de comunicare adună oameni cu şanse mari să se înţeleagă de minune şi în viaţa de zi cu zi. Chiar şi faptul că eu scriu acum un guest post pentru acest prieten din Cluj, se datorează exclusiv internetului. În materie de frumos, pot spune că eu acord un 10 cu felicitări, iar aici fac referire strict la zona de online, având peste 50 de exemple, aşa la prima trecere în revistă, de femei din online ce te pot fermeca din primele 5 minute de discuţie, femei cu o viziune atât de mişto încât nu înţelegi de ce acum nu inventează lucruri. Nu dau nume, nu te gândi că aş face o asemenea greşeală, dar sunt sigur că oamenii deştepţi sunt conştienţi pe deplin de inteligenţa lor, astfel încât primesc imediat mesajele, chiar şi când nu e scris destinatarul pe plic. Vor primi şi ele mesajul meu, mulţumirile pentru el fiind deja transmise, în clipa când am făcut cunoştinţă.

Bărbatul, în forma lui finală, perfect heterosexual şi în deplinătatea facultăţilor mintale, poate beneficia de avantajele pe care i le acordă femeile cu atitudine, că despre asta e vorba şi aici şi în orice altă situaţie. Atitudinea femeilor din jur se reflectă asupra bărbatului abia după prima impresie, care poate fi, sau nu, cea corectă. Îl ştiu pe Andrei de mult timp şi ştiu că poate, dar faptul că în rubrica de invitaţi are articole scrise de nişte femei pe care eu le apreciez, îmi întăreşte părerea iniţială şi mă bucură, pentru că oricine se bucură când realizează că a intuit corect.

Andrei Crivăț

6 Comments

 1. Pingback: Tweets that mention Bărbatul, în funcţie de femeile de lângă el at Jurnal de noapte -- Topsy.com

 2. Pingback: uberVU - social comments

 3. Andra   •  

  Splendid articol! Mi-a mers direct la suflet. Ca de obicei, Alex da suflet cuvintelor, fiindca nu doar isi expune principiile, ci si traieste conform lor.

 4. Madalin Ciortea   •  

  Un articol plin de substanta, as zice unisex si cu accente profund educative. Achiesez la ideea ta ca in mediul virtual, mai ales in blogosfera personele tind sa aiba un compotament si o viziune aleasa.
  Pe de alta parte, demult, am avut o perioada in care m-am lasat cuprins in turbilionul “socializarii”, eram inconjurat de multe femei frumoase si viata avea o dinamica multipla, erotica insa am constatat, dupa o vreme ca imi macin sufletul si ma transform intr-o fiinta de o banalitate trista. Din exterior totul parea de invidiat insa iubirea este un lucru unic, secret, intim asa ca realittile nu sunt acelea pe care le observam imediat.

 5. Buddha   •  

  Mă bucur că v-a plăcut articolul meu. Mulţumesc pentru aprecieri 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu