Ziaristi arestati – update de ultima ora

Continuare de aici.

E ora 12.25, si tocmai m-am intors de la tribunal.

Liviu Man, Ioan Otel, Dorel Vidican, Anca-Elena Cocut si Aurel Muresan au primit mandate de arestare preventiva pe 29 de zile. Procurorul a declarat ca in cauza sunt 7-8 plangeri, ca e vorba de sute de milioane de lei (si nu de sute de mii de euro, cum se spune pe realitatea) si ca cercetarile vor fi continuate si se vor extinde si asupra altor persoane.

Mihai Petean (redactor sef Gazeta de Cluj) si Adrian Avarvarei au fost eliberati, urmand sa fie – probabil – martori. Am vorbit cu Mihai la iesire, era stors, fusese anchetat 8 ore. A fost intrebat despre contractele de publicitate, cu care el de fapt n-are nici o treaba.

UPDATE 1: Buna ziua, Ardeal (BZA) a aparut astazi in 4 pagini, desi de obicei are 12-16. Cele 4 pagini contin comunicatul trustului Gazeta si reiau niste materiale mai vechi, unul chiar din Catavencu, despre cei pe care ii considera ei responsabili de ce s-a intamplat: comisarul care i-a ridicat, sotii Cataniciu, afaceristii Pocol si Capusan, Mircea Chertes. Toate aceste materiale au mai fost publicate, iar in numarul de azi apar cu data la care au fost publicate initial

UPDATE 2: In aceasta dimineata, directorul general al Trustului Gazeta, Aurelian Grama, a fost chemat la audieri de procurorii DIICOT Cluj, sustin surse judiciare

UPDATE 3: Exista zvonuri – deci nu informatii, ci zvonuri, din doua parti – ca Aurelian Grama NU ar fi fost chemat la audieri. Asadar, fata de aceasta informatie am rezerve. Dar nu o dezmint inca, pana nu aflu sigur.

UPDATE 4: Aparent, Aurelina Grama nu a fost deloc chemat la audieri. Nu exista certitudini, dar cineva mi-a spus ca a vorbit cu el si ca e bine mersi. Am fost dezinformat 🙂 (multumesc, ochi albastri, oricine ai fi. aveai dreptate, eu am gresit si imi cer scuze)

UPDATE 5: Recursul celor 5 arestati va avea loc maine, 1 noiembrie.

Andrei Crivăț

14 Comments

 1. MP   •  

  avarvarei a fost eliberat si urmeaza sa fie audiat ca martor??
  “fraude de cateva sute de milioane” dar se ocupa diicot?
  toate probele in dosar sunt “7-8 plangeri”?
  ma tem ca toata tevatura se va lasa cu un nup cat casa.
  pacat..

 2. Andrei Crivat   •  

  da, avarvarei a fost eliberat. si asta cu fraudele… asa a zis procurorul, la iesirea din sala, citez aproximativ: “e vorba de sume foarte mari, de sute de milioane”. Dar n-am zis ca TOATE PROBELE sunt 7-8 plangeri, inteleg ca sunt si telefoane ascultate o lunga perioada si marturii din interior si ar mai fi si altele. ACESTEA NU SUNT INFORMATII CERTE, ci doar vorbe de ziaristi.

 3. ochialbastri   •  

  faza ca aurelian grama, directorul general al trustului, a fost chemat la audieri este o dezinformare, clara, din pacate pentru tine, andrei. Actualizeaza-ti informatiile.

 4. pinky   •  

  orice s-ar intampla, vom ramane in picioare si ne vom face meseria. BZA a aparut azi. Va fi pe tarabe si maine si poimaine…, iar daca nu, vom face voi volante…nu ne dam batuti cu una cu doua…faptul ca materialele aparute au zguduit puterea, iar o tara intreaga vorbeste despre noi, e ceva…Trustul Gazeta va invia de fiecare data cand ii va fi pronuntat numele, sau vor fi accesate ziarele pe site si postate comentarii pro sau contra la adresa noastra…asta in cazul in care vom muri…dar nu mor caii cand vor cainii, iar noi, cei multi, care muncim in presa locala, la ziarele trustului Gazeta, inca mai avem ceva de spus!

 5. Andrei Crivat   •  

  promit ca mi le actualizez, cand o sa am informatii noi si credibile… mai credibile decat un pesudonim sugestiv 🙂

 6. Mushi   •  

  APPC nu comenteaza

  Presedintele Asociatiei Profesionistilor de Presa Cluj (APPC), Romeo Couti, se abtine, deocamdata, sa faca declaratii referitoare la retinerea ziaristilor clujeni. „Pina la a finalizarea cercetarilor si sentinta instantelor, in calitate de presedinte al APPC ma abtin de la orice comentariu“, ne-a precizat, ieri, acesta.

  Monitorul de Cluj, Ioana Oros, Andi Daiszler, 31 oct 2006

  Mie personal mi se pare foarte penibila declaratia. Nimeni nu i-a cerut sa-si spuna parerea despre vinovatie ci despre modul in care au fost tratati cei din redactii.Banuiesc ca domnul in cauza va comenta peste x luni, ani, cand se va da un verdict final…Penibil

 7. add   •  

  De ce?

 8. Vasile Racovitan   •  

  de ce nu comenteaza appc? de fapt, de ce nu a comentat anterior? ca acum are o pozitie

 9. Pingback: ‘Neatza buna mai Ardelush! « Gramo’s World

 10. Pingback: Dan Parcalab in greva foamei at Jurnal de noapte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu