Ziaristi ridicati de mascati

comunicat_1.jpg(click pentru zoom)

Sefii trustului Gazeta – Gazeta de Cluj, Buna ziua Ardeal si multe altele – au fost ridicati de politie in aceasta dimineata. In comunicatul primit de la Parchet DIICOT scrie ca se efectueaza acte de urmarire penala cu privire la invinuitii Man Liviu, Otel Ion, Muresan Aurel, Avarvarei Adrian, Vidican Dorel si Cocut Elena (la toti se dau initialele) retinandu-se in sarcina lor ca au constituit un grup infractional organizat in vederea obtinerii de foloase injuste prin santajarea mai multor persoane din judetele Cluj si Bistrita prin intermediul publicatiilor apartinand trustului de presa GazetaIncepand cu anul 2004, susnumitii avand fiecare atributii clar delimitate in interiorul grupului infractional au constrans (prin amenintari cu darea in vileag in publicatiile trustului de presa) oameni de afaceri, politicieni, directori ai unor institutii publice, persoane cu functii de conducere din administratia publica locala sa incheie prin societatile pe care acestia le detin sau conduc contracte de publicitate cu trustul de presa, in conditiile in care o mare parte din foloasele materiale obtinute in aceasta modalitate le-au folosit in interes personal

In cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de susnumitii pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional oragnizat prev de art. 7 alin. 1 si 3, Legea nr. 39/2003 si santaj calificat in forma continuata prev de art 194 alin1-2 CP

Zvonurile zic ca mascatii i-au luat de-acasa, cu noaptea in cap, si primul lucru le-au luat mobilele. Nu stim daca e adevarat acest detaliu, dar verificam

UPDATE: Intr-un articol de pe hotnews sunt niste greseli. Aurelian Grama nu e printre cei ridicati azi. I se da si poza, iar omul e – legal vorbind – complet nevinovat, si neimplicat in povestea asta. C.E – Anca-Elena Cocutz – nu e contabila. Intre timp, au fost corectate greselile respective. Publicatiile Trustului sunt 10, in total, daca nu chiar 11. nu doar alea doua. Iar zvonurile despre conflictul intre politisti… asa cum bine zic cei de la hotnews, sunt aberante.

UPDATE 2: detalii mai gasiti si la Vasile Racovitan

UPDATE 3: un zvon – neverificat – spune ca in urma cu vreo jumatate de ora, a fost ridicat si Mihai Petean, redactorul-sef al gazetei de cluj. Care, dupa parerea mea, n-a facut nimic rau. ca il cunosc bine si stiu ce spun. poate a fost luat doar pentru declaratii.

UPDATE 4: articol cu informatii noi, pe hotnews

UPDATE 5: din articol hotnews: Surse apropiate Parchetului ne-au declarat ca denuntatorii santajului ar fi sotii Cataniciu, ambii fiind membrii PD, Mircea Chertes, actualul consilier al lui Calin Popescu Tariceanu si afaceristul Costica Pocol

UPDATE 6: Tocmai am vorbit cu Mihai Petean, redactorul sef al Gazetei de Cluj. E la parchet. Va fi martor, si atat.

Andrei Crivăț

40 Comments

 1. Cezar   •  

  Pune si tu o poza a comunicatului, poate e cineva care nu te crede..

 2. De   •  

  Credem, credem!

 3. Cezar   •  

  Si, apropo, cine a emanat comunicatul? Parchetul local, Politia, DNA?

 4. Pingback: vinul.ro - Blog despre vinuri - semnat Cezar Ioan » Blog Archive » Conducerea Trustului Gazeta din Cluj, ridicata de Politie

 5. Pingback: HotNews » Buna ziua, Parchet

 6. Andrei Crivat   •  

  dap, l-am adaugat. m-am grabit rau sa-l scriu, de aia l-am sarit, dar tocmai mi-au atras atentia si colegii mei ca lipsea. anyway, acum sper sa nu mai am greseli 🙂

 7. Vasile Racovitan   •  

  mai bine mai tarziu decat niciodata
  si asta e valabila cu mai multe intelesuri

 8. Andrei Crivat   •  

  da… eu sunt curios sa aflu detaliile… au mandat ? de ce i-au luat, a fost un flagrant ? cum, cu toti ? si daca nu, atunci de ce i-au ridicat mascatii ?

 9. Bety   •  

  am inteles ca ceva afacerist din bistrita a facut denuntul 🙂

 10. Andrei Crivat   •  

  se poate, desi in comunicat sunt trecute clase generale de oameni: politicieni, oameni de afaceri, directori de institutii. Bety, in alta ordine, eu de multa vreme tot astept sa-ti faci blog. nu-ti faci ? 🙂

 11. Pingback: Noapte Buna, Ardeal! « Una si alta…

 12. Bety   •  

  andrei, programasem cu bradutz o dezbatere pe tema blogului, da’ cre’ca am uitat amandoi de ea 😀

  astept sa se intoarca din tzara zebrei cu dungi incerte si, daca are chef, facem dezbaterea. poate o sa concluzionez ca ar fi bine sa-mi fac blog, mai stii? 😉

 13. justitiarul   •  

  De ce nu asteptati sa vedetzi ce e adevarat si ce nu inainte sa va dati cu parerea. Pentru dlul Crivat un singur nume – Pfizer

 14. Andrei Crivat   •  

  Pai singurul lucru asupra caruia am dubii e ca a fost ridicat Petean. Am si zis ca e un zvon neconfirmat. De altfel, l-am sunat pe Petean azi de vreo 4 ori, si n-a raspuns. De celelalte, am vazut deja – sunt adevarate. Mihai, sau daca preferi justitiarul – care e faza cu Pfizer ? ca nu ma prind. Si apropo, Mihai, se scrie dnul, nu dlul.

 15. Bety   •  

  Mediafax zice ca pe Otel l-au retinut si-l trimit la instanta pentru mandat de arestare.

  atat a reusit el sa le spuna ziaristilor cand a fost scos de la DIICOT, cu cate un organ atasat de fiecare mana.

 16. Bety   •  

  UPDATE tot de la MFX: i-au pus bratzari si lui aurel muresan, directorul executiv al trustului Gazeta

 17. Bety   •  

  amandoi au fost retinuti pentru 24 de ore, eu asa stiu ca e procedura. procurorul are dreptul sa te retina 24 de ore, timp in care tre sa obtina de la instanta mandat de arestare. nu?

 18. Grendel   •  

  In afara de faptul ca acuzatiile sunt cat se poate de adevarate, as face o mica precizare: Aurel Muresan nu e decat o papusa a lui Man, fostul lui sofer/subofiter pensionat, fara studii, fara cunostiinte de presa, bun decat sa latre la comanda si sa bea cat poate duce impreuna cu alt militian, Avarvarei

 19. Vasile Racovitan   •  

  Unul dintre cei care i-au denuntat pe sefii Trustului Gazeta este, se pare, consilierul prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu, Mircea Chertes

 20. Vasile Racovitan   •  

  Avocatul Trustului Gazeta este deputatul PD de Cluj, Daniel Buda, totodata presedintele PD Cluj
  Asta mi se pare o chestie cel putin “interesanta”

 21. Andrei Crivat   •  

  Da, stiam, dar Daniel Buda nu se mai ocupa de avocatura. Legal vorbind, n-are voie. 🙂

 22. Bety   •  

  pe muresan l-a reprezentat mircea ilian

 23. Bety   •  

  ok, le-au pus bratari la toti cei sase.

  sunt tare curioasa ce se-ntampla de-acu incolo.

 24. Ligia V   •  

  Comunicat Trustul Gazeta

  În România, a hăitui ziarişti a devenit un sport naţional. În România de azi, a ataca ziarişti şi a căuta apropiaţi prin care poţi să-i loveşti, a devenit parte a unor înţelegeri la nivel mai mult decât înalt.
  Azi, prieteni de-ai noştri, camarazi de peste 15 ani într-o luptă dinainte pierdută cu jegul politico-economic, au fost reţinuţi la Cluj într-o manieră dispreţuitoare şi revanşardă.
  Ni s-a spus că sunt vinovaţi pentru toate relele lumii, mai mult, că sunt un grup. E adevărat, nu ştim să discutăm altfel, suntem ziarişti implicaţi în proiecte care, dinainte, înseamnă grupuri.
  În România de azi, slugi economice şi turnători politici vin să rezolve de la bază spre vârf probleme pe care înalţi politicieni nu ştiu şi nu pot să le rezolve altfel, aşa încât trebuie să se folosească de ei.
  De peste 16 ani n-am scris niciodată despre muşeţel sau manele, ci despre licitaţii trucate, parteneriate ascunse, politicieni, securişti şi înalţi poliţişti corupţi. Nu regretăm că nu ne place muşeţelul, ci doar că, deşi suntem virulenţi, n-am fost destul.
  Ne vom reveni, promitem.
  N-am avertizat niciodată pe nimeni asupra consecinţelor pe care pot să le aibă gesturile nebuneşti şi ceaţa de pe ochii revanşei. A-i pune pe Liviu Man şi restul colegilor noştri să răspundă acuzaţiilor unor delatori de joasă speţă – forţaţi de politicieni, securişti şi poliţişti de „înaltă? speţă – reprezintă, la prima vedere victoria lor. Nu vom paria pe ea.
  Au avut loc percheziţii, pe baza unor turnătorii ordinare, şi la comanda unor centre de putere care demonstrează un jalnic cuplaj politico-poliţienesc.
  Cu credinţa că nu suntem Răul şi cu convingerea că, asemenea colegilor noştri din presă înţelegem ce înseamnă onorabilitatea şi corectitudinea, ne vom întoarce.
  Azi suntem noi, victime ale unor palme primite de la politicieni şi înalţi poliţişti-securişti.
  Mâine veţi fi voi!

  Redacţiile Bună Ziua Ardeal şi Gazeta de Cluj au fost asaltate de mascaţi şi de poliţişti. Telefoane închise, redactori terorizaţi, calculatoare încărcate şi duse, hârtii şi tot felul, de-a valma, rechiziţionate.
  Spaimă, stres, presiune. Nici una din redacţii nu şi-a revenit din pumnii DIICOT Cluj. Acasă la colegii noştri au intrat în forţă, ca după ultimii infractori. Copii, soţii, părinţi sub talpa represiunii. Mai mult, nimeni nu ne-a oferit nici un fel de explicaţie. Şase oameni reţinuţi, douăzeci de oameni cu telefoanele închise blocaţi în redacţii fără să poată comunica. La ora 19.00 nu avem unde face ziarul. Citiţi mâine Bună Ziua, Ardeal!
  Judecătorul clujean trebuie să decidă azi dacă judecăm oameni sau executăm conştiinţe publice care au dovedit, nu de ieri, că sunt în slujba cetăţeanului. Graniţa dintre parteneriat şi pretinsul şantaj nu va putea fi niciodată dovedită de anchetatori despre care uneori chiar am scris! Altfel, mâine, oricine îşi face publicitate într-un ziar, va fi anchetat poimâine dacă interesele politice ori poliţieneşti o cer.
  Suntem convinşi că o analiză lucidă şi dreaptă a colegilor noştri, care de ani de zile se luptă singuri cu tarele societăţii româneşti, va demonstra că totul se reduce la plata unor poliţe personale din partea unor oameni care îşi permit să angajeze resurse umane şi materiale ale statului.

  Aurelian Grama – director general Trustul Gazeta
  Dan Pârcălab – director dezvoltare Trustul Gazeta

 25. Vasile Racovitan   •  

  ce se intampla? hmmmm… vor fi audiati de un judecator si dupa aceeea arestati…. destul de simplu, nu????

 26. Andrada   •  

  Cinci persoane din cele 6 au fost arestate 29 de zile. Audierile pentru Avarvarei continuau

 27. Pingback: Jurnal de noapte » Ziaristi arestati - update de ultima ora

 28. Pingback: jurnalismonline.ro » Blog Archive » Clujeni despre ziaristii arestati

 29. Pingback: Prima eliberare in cazul managerilor de presa at Jurnal de noapte

 30. Pingback: Dan Parcalab in greva foamei at Jurnal de noapte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu