Știindu-mă pasionat (ca să nu zic bolund) cu poveștile Transilvaniei, oamenii de la Timișoreana m-au invitat într-o uimitoare călătorie cu Transilvania Train. După ce-am chibzuit cu înțelepciune aproape o jumătate de sfert de secundă, am zis hotărât da și-am pornit la drum.
După ce-am pornit, am început să mă întreb, totuși – ok, dar ce-i acest Transilvania Train?
Este primul tren turistic românesc. O idee a lui Cristian Pitulice, “pasionat de trenuri de când era mic”, și pusă în practică alături de agențiile Free Spirit și Globe 365, cu sprijinul CFR și al unor companii care au înțeles cât de fain poate să iasă. Ei bine, oamenii ăștia, organizatorii, s-au agitat atât de tare, că a ieșit mai mult decât fain.
Trenul a plecat din Brașov în sunet de fanfară, cu covoare roșii (dar vă povestesc mâine cum a fost călătoria în sine) și a parcurs, timp de 4 zile, 700 de kilometri prin Transilvania, cu opriri în diverse sate și orașe. Din gările respective, cei 100 de călători erau preluați cu autocarele și duși să viziteze diverse obiective turistice (biserici, muzee, cetăți, meșteșugari, o grămadă de lucruri). În fiecare seară, turiștii din tren au fost cazați în hoteluri de 3 și 4 stele din Sighișoara, Alba-Iulia, Sibiu, au fost ospătați cu tot felul de minuni și, în general, au fost super bine îngrijiți.
Dar și în tren participanții au avut parte de o grămadă de chestii faine. Pe lângă poveștile pe care le spunea Cristi Pitulice (un manager de proiect ușor dictatorial, dar altfel simpatic și plin, dar plin de povești, legende și istorie, o plăcere să-l asculți povestind despre locurile prin care treceam), au fost degustări de vinuri, degustări de bere, discuții ample pe teme istorice, priveliști incredibile și-o atmosferă foarte faină de tabără cu oameni mișto.
Despre cele peste 10 localități vizitate și despre multitudinea de workshop-uri organizate vă povestesc mâine, ok?
Azi vă zic doar că această călătorie îi, o spun fără teama că exagerez, una dintre cele mai faine pe care le-am făcut în ultimii ani.