La Terra Gusto

notă: acest articol nu este un advertorial, este o recomandare. Sigur că n-aș fi avut nici o problemă dacă era, am scris și-am să mai tot scriu advertoriale. Dar pur și simplu nu e.

În Cluj, pe str. Brâncuși 114, a funcționat mulți ani Restaurantul Red House. Nu era rău, meniul era unguresc și mâncarea bine gătită și gustoasă.

De curând, însă, și-a schimbat proprietarul, numele, decorul și meniul. Acum se numește Terra Gusto, are un super bucătar (l-am cunoscut și mi-a dat niște sfaturi senzaționale) și-un meniu menit să facă față cam oricăror critici. N-are pagini întregi de feluri de mâncare, însă cele alese sunt suficiente pentru orice gusturi și pentru o mulțime de combinații reușite. Și cumva se armonizează foarte bine opțiunile pentru gustări, supe, feluri principale și deserturi.

terra gusto

De exemplu, dacă îl vizitați și mergeți pe mâna mea, începeți cina cu unt de hering sau cu tartar de somon. Sau cu amândouă, de fapt. Puteți continua cu o supă cremă de dovleac cu așchii de bacon, după care merge de minune un rasol cu fasole verde (jur că-i cel mai bun pe care l-am mâncat vreodată, perfect rumenit la exterior, fraged și suculent în interior) sau, dacă vreți să vedeți o inovație culinară perfectă, o lasagna foarte atipică cu piept de iepure. De minune ar merge și-un piept de rață cu fulgi de ghimbir. Deserturile pe care nu cred c-am să le ratez vreodată când merg la ei sunt sufleul de ciocolată și duo mousse-ul – ambele făcute cu ciocolată belgiană.

Și lista de vinuri se potrivește cu meniul. Bere au foarte puțină (3 sortimente de Paulaner, dacă am reținut bine), dar mâncărurile lor nu prea se potrivesc cu berea.

Pozele sunt făcute cu telefonul, dar mai mult ca sigur c-am să mai merg și-am să fac poze mai faine (sau, mai bine, o să-l duc pe AlexDimaFoto cu mine 🙂 )

 

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu