Sondaj printre gurmanzi

(post pentru clujeni, îndeosebi)

Apelez la bunăvoința voastră, dragii mei cititori, pentru a afla răspunsul la o întrebare care-mi macină visările culinare. Dacă mâine s-ar deschide un nou restaurant în Cluj-Napoca, ce specific v-a plăcea să aibă, ca să mergeți des ? Aveți în sondajul de mai jos mai multe variante și puteți adăuga și altele, la care eu nu m-am gândit. De asemenea, vă rog să scrieți la comentarii cum ar trebui să fie un restaurant, în linii mari, ca să-i deveniți clienți fideli.

Vă mulțumesc, promit că mă revanșez față de cei care răspund 🙂

La rubrica Other, exista un dreptunghi in care să scrieți ce alt fel de specific doriți

Andrei Crivăț

24 Comments

  1. Razvan   •  

    Fumate si rasfumate optiunile date. Eu zic tailandez. Cine se mai baga?

  2. Denisa   •  

    Românesc, dar cu preÅ£uri mici, că aÅŸa mai era unu’ pe la Sora SC, da’ am auzit că erau preÅ£uri “prohibitive”. 🙂

    Sau mai bine îÅ£i deschizi o ciocolaterie ÅŸi atunci ne mutăm la Cluj.

  3. Pingback: Restaurant nou în Cluj. Ce specific vrei să aibă? | Denisuca - nevastă de CoÅŸmar

  4. anca   •  

    Am votat pt. fusion (cu gindul la adevarata bucatareala asiatica) dar subscriu opiniei lui razvan: ar fi minunat unul thailandez! Si ar mai fi ceva: in vara am avut invitati niste vegetarieni si i-am scos la citeva restaurante in Cluj dar nu aveau nimic vegetarian; prin bunavointa s-a improvizat un meniu din care scoteam si introduceam alimente. De genul: salata asta e ok, dar va rugam nu puneti maioneza…nici sunca.

  5. Pingback: Un mic sondaj pentru gurmanzi | Evenimente din Cluj Napoca

  6. Alex   •  

    Eu sunt pentru mexican. Daca ar fi si bufet, ar fi si mai tare. 🙂
    Nu stiu daca ar prinde all-you-can-eat la noi.

  7. Pingback: Scurte si utile de azi 4.02.2009 | psaico's blog - EU insemnez. TU apreciezi. ©

  8. Vlad Riti   •  

    Si eu asemeni lui Alex as prefera unul mexican deoarece imi plac mancarurile condimentate, mai ales iuti.
    @Alex: eu stiam ca este (au era) ceva gen all you can eat in Piata Matei Corvin, in ceva gang de langa fosta Crema. Nu stiu daca mai este dar poti incerca oricum (mi se pare ca este ceva restaurant acolo Ernesto).

  9. Dani   •  

    Traditional romanesc (mamaliga, sarmale, borsuri, tocanite etc) 15%

    ptr ca suntem in romania si mancare romaneasca trebuie sa fie ceea mai buna in romania …

    la fel ca si cu restu …mancarea italiana in italia s.a.m.d

    plus cin cate am inteles varzaria a restrans activitatea deci un restaurant romanesc ii bine venit 🙂

  10. Andrei Crivat   •  

    Multumesc pentru sugestii. Totusi, nimeni n-a zis cum ar trebui sa fie un restaurant, dincolo de mancare, ca sa deveniti clienti fideli… 🙂

  11. Rada   •  

    Cum sa ma transforme un restaurant intr-un client fidel?

    Eu sunt un mare militant pentru atmosfera cozy din restaurante. Fiind un loc in care ies cu prietenii, mi-ar placea sa aiba o atmosfera calda, muzica in surdina, decoruri cu mult lemn, mai putin pretentios, dar cochet. Lumina calda si scaune comode. Sa poata fi si coffee-shop si restaurant. Si sa aiba macar un separeu daca vreau sa imi invit prietenii acolo pentru un eveniment.

    Imi plac restaurantele care acorda o atentie suplimentara detaliilor: vezi Conacul Secuiesc (http://www.conaculsecuiesc.ro) unde clanta usii este decorata la fel cu cuierul, vesela si desenele de pe balustrada de lemn.

    Mi-ar mai placea sa vad o inclinare catre fidelizarea clientului, gen: happy hour, meniuri speciale pentru grupuri mai mari, un program special pentru business lunch-uri, daca vin de X ori imi face un membership card cu diverse beneficii.

    Entertainment-ul e la fel important. Imi place ideea e comedy night, open amateurs night cu folkisti la chitara, etc.

    Iar mancarea in special daca e cu specific atunci sa fie veritabila.

    Am mai multe idei, dar desigur depinde pe cine targetezi cu restaurantul cel nou :o)

    Succes!

  12. Mihai   •  

    Fusion, incluzand specific thailandez, mexican, japonez, indian si ce-o mai fi pe lumea asta.
    Iar despre restaurant:
    – mancare delicioasa, gatita cu grija si in conditii ireprosabile de igiena
    – curat, amenajat placut, aerisit (ar fi interesant sa aiba saloane decorate dupa specificurile de mancare servite)
    – servire prompta si de calitate
    – preturi decente (nici prea mici nici prea mari)
    – suficient de mare incat sa nu iti faci probleme ca nu gasesti loc in weekend
    Suna prea de domeniul visului? 😛

  13. Mihai   •  

    Ah, si subscriu si la tot ce a zis Rada! 😀

  14. Maria   •  

    Eu votasem pt “other”, desi vad ca un “fusion” vrea sa merga tot pe acolo. Consider ca nici un bucatar nu poate fi AS in toate, sau nu de la inceput, dar daca meniul s-ar schimba de la o sapt la alta, cu specific desigur, si ar fi macar 2 bucatari, in timp ce unul gateste celalalt se documenteaza – sau ceva de genul asta. Un lucru pe care eu il consider un MUST este o delimitare super intre fumatori si nefumatori, sa nu miroase a mancare in restaurant mai mult decat sa te ademeneasca, ospatarii sa fie impecabili si sa stie sa-ti recomande un vin (nu pe baza de multe zerouri).
    La partea cu atmosfera, cred ca un pian ar reusi sa dea clasa.
    Daca cele de mai sus s-ar adeveri, cred ca si la un pret un pic peste medie ar veni lumea, numai de curiozitate sa incerce mancarea de saptamana viitoare ;).
    Desigur, dupa cum s-a mai spus, toate depind de public tinta si de management financiar (cat se poate investi, ce se urmareste dpv al profitului, spatiu, echipa de “manageri de proiect”).
    Ai nevoie de ajutor ?! 🙂

  15. Alexandra   •  

    O atmosfera specială dominată de sentimentul de familiaritate și intimitate.
    Un alt element important ar fi muzica, respectiv existența unei trupe care sa cante live in fiecare seară.
    O experiență culturală, un loc în care artiștii își promovează lucrările sub acorduri de chitară. Un loc în care clienții devin prieteni.
    Centrarea către client, mediul și serviciul ireproșabil.

    Eleganta, rafinament, jazz – asta m-ar convinge

  16. byubay   •  

    Am votat pentru restaurant romanesc. Sunt foarte multe mancaruri bune in bucataria romaneasca.

  17. natty   •  

    am votat pentru other – si am scris acolo dar repet si aici – as vrea ceva cu specific vegetarian, eco, organic – nu este in cluj! restaurantele cu specific romanesc mi se pare ca sunt pe toate drumurile, cu specific unguresc la fel, baraca e fusion sau nouvelle cuisine?, un grill house poate ca ar merge dar cu multa publicitate sa stie lumea ce e…
    my 2 cents – nu sunt in domeniu (se vede:) dar mananc si eu…
    succes!

  18. Dani   •  

    sa fie cum ii la caru cu bere 🙂

  19. Cezar   •  

    Cica Ford, fondatorul Ford Motor Co, a spus odata: “Daca era sa-i intreb pe clientii mei ce vor, ar fi spus ca vor cal mai rapid”. Asa ca nu te lasa pacalit de statistica – cica e ca bikini: descopera totul si ascunde esentialul. Mergi pe calea ta!

  20. .marius   •  

    Am zis Fusion

    Carul cu bere e genial cum a zis si Dani, all you can eat mi se pare weird.

    – vreau muzica buna, in surdina
    – diversitatea meniului de la o saptamana la alta e un bonus imens
    – personalul trebuie sa lase o impresie buna. Sunt locuri de toata jena unde am mers a doua si a treia oara pentru modul in care am fost serviti/tratati/etc
    – sa nu fie extrem de inghesuit… e atat de important sa poti sa vorbesti cu cineva fara sa te temi ca ai deranja pe cineva, si in acelasi timp sa nu auzi tu conversatia celor din spatele tau…

    idei sunt destule. bafta.

  21. Åž   •  

    O idee de restaurant pentru tineri (după modelul chinezesc, cred):
    – mergi cu gaÅŸca, fiecare îÅŸi alege chestii pentru farfuria lui
    – chestiile pot fi mâncate cu mâna
    – farfuriile se pun pe masă
    – masa se învârte, aÅŸa că pot s-o rotesc până farfuria lui Andrei ajunge în dreptul meu
    – mănânc ÅŸi din ce-a selectat Andrei, că sigur alege chestii mai bune decât aleg eu
    – rotesc masa mai departe

    ÎÅ£i deschizi un restaurant, cercetezi piaÅ£a pentru un prieten sau eÅŸti doar curios?

  22. kingquizz   •  

    Interesant sondajul tau, nu imi pot exprima opinia pentru ca nu sunt din Cluj.

  23. Liviu   •  

    Andrei, eu as propune un restaurant organizat ca afacere de familie, in care sa se serveasca rapid in fiecare dimineata o gustare specifica micului dejun. oamenii se vor opri in drum spre serviciu si vor manca acolo. Apoi, in ceea ce priveste organizarea managementului de publicitate, sa fie gazda unor evenimente micute, la inceput, vii, atragatoare, istete, tinute, in prima faza de proprietar. Se va crea o clientela foarte bine definita, de care proprietarul se va bucura oricand.

  24. YODA   •  

    am votat, am votat penultima varianta, adica mancarea tiganeasca 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu