Descoperiri de anul trecut

De fapt, poate că fixații ar fi fost un termen mai apropiat de realitate. En fin! Niște chestii pe care le-am descoperit sau redescoperit anul trecut și am rămas cu ele.

Începem cu mâncarea.

Cumva, fără să-mi propun, în fiecare an mi se pune pata pe câte o chestie și rămân cu ea. În 2020, de exemplu, am avut un fix cu prazul.
Anul trecut a fost categoric anul donerului, nu cred să fi trecut vreo lună întreagă în care să nu mă apropii de vreun doner. Preferații mei: Circus Doner, Donerboom, de vreo 2 ori și Efendi.

Altfel, am fost constant consumator de Tacos Factory și Zest Pizza care este, după gusturile mele (și e super ok dacă nu se potrivesc cu ale tale) cea mai bună pizza din București.

poză de la dl. Radu, de la care am și aflat de Zest, de altfel

Vivo Fusion au burgeri buni, între care preferatul meu s-a dovedit a fi unul cu falafel.

În materie de gătit acasă, am făcut zeci de quesadilla, cred – dacă nu mai bine. Și deseori vită în vid, după o metodă pe care am învățat-o de la dl. Petreanu.

Apoi cafea. Anul trecut am descoperit farmecul copleșitor al cafelei proaspăt prăjite. Și de-atunci comand constant de pe Coffeelicious, unde găsești o mulțime de cafele de la o mulțime de prăjitorii (dar și capsule, ciocolată, miere, fursecuri și altele)

Apoi alcool. A fost literalmente primul an din secolul 21 în care am băut gin tonic. Ultimul îl băusem în 1999, după care vreme de 20 de ani n-am suportat nici măcar să-i simt mirosul. Apoi, într-o seară de august, la Suento (acolo unde a fost, în vremurile de aur, Bistro Escargot) am descoperit nu doar că acum îl suport, dar chiar… merge, așa, la o adică. Chiar și la mai multe adici.

Apoi jocuri. Am descoperit Mass Effect, o trilogie pe care n-am jucat-o la vremea ei și pe care cel mai probabil nici n-o jucam vreodată, dacă nu apărea o variantă remasterizată – Mass Effect Legendary Edition. Am stat multe ore în universul ăla – mno, îs 3 jocuri și legate cumva între ele.  Nici n-au fost multe alte jocuri în 2021.

Am recitit seriile Fundația și Dune. Am văzut și filmele.

Din motive care-mi scapă total, asta e piesa pe care am ascultat-o cel mai mult în 2021, zice Spotify

Hai, să fiți sănătoși și buni.

 

 

Andrei Crivăț