Scurt sumar al unei zile dubioase

3 întâmplări, 2 dialoguri de azi.

1. Pe strada Petru Maior din Cluj-Napoca trecea astăzi, agale, o ambulanță din care sunau, tare de tot, manele.

2. În fața Primăriei Cluj-Napoca oprește un mic BMW Negru. N-a stat mai mult de 5 secunde. Era loc să treci pe lângă el și cu autocarul. În spate, ceva Matiz rablagit, începe să claxoneze în prima secundă. Din BMW coboară un domn bine făcut, costum negru impecabil, ochelari de soare, în umila mea opinie (da’ poate mă înșel) unul dintre agenții SPP care asigură paza lui Emil Boc. Doar un pic a întors capul spre Matiz, pentru a-și cere scuze că l-a blocat. Băiatu’ din Matiz a lăsat capul sub volan și-a descoperit instant două lucruri – că avea loc să ocolească bmw-ul și că matizul poate pleca cu scârțâit de roți 🙂

3. Am văzut astăzi ce n-o să vedeți niciodată – un autocar tractând o remorcă pe care se afla o mașină. Știu, poza e neconcludentă, dar sper s-o acceptați chiar și-așa, ca să vă pot mulțumi incomensurabil.

autocar

 

4. Azi mă întâlnesc prima oară cu vecina de vizavi. O doamnă la vreo 80-90 de ani, să tot fie. Dialog:

ea – ce faceți ? 

eu – sunt bine, mulțumesc!

ea – nici nu știți cât mă bucur că sunteți bine!

stai. cum ?

5. Aici fac o paranteză mică. Este absolut fascinant felul în care E-On gaz își bate joc, în cel mai umilitor mod, de orașul acesta și de locuitorii lui, fără să le facă nimeni nimic. Fascinant, nu mi-am imaginat că așa ceva e posibil.

În acest sens, intru ca un prost pe o străduță secundară, lucrată de E-On. În capăt, e blocată, evident. Dialog:

eu, către un muncitor, plin de respect – bă dudă, greu era să puneți și voi un semn în capăt că-i strada blocată ? să nu intre oamenii ca proștii până aici ?

el, plin de inteligență – Doamne, că nu mai suport, toată lumea întreabă asta!!! Sunteți proști, noi lucrăm de 3 zile pe strada asta și voi n-ați aflat încă ?

Da, dudă, a fost la Pro TV că E-On face praf încă o stradă din Cluj. Pe lângă restul de 1.000 pe care le-a făcut praf deja. Boilor!

Andrei Crivăț

3 Comments

  1. Bogdan Anghelina   •  

    Nu sunt atât de “performant” ca și tine, eu am văzut doar un tip care l-a fluierat pe altul, așa ca la stână, în mall. Prietena celui dintâi a spus, zâmbind, “ce să faci, e din Dej” – nu era țigan.

  2. Andrei Crivat   •     Author

    Bogdan, tu îți dai seama cât de rasist e comentariul tău, da ? :)))

  3. raul rual   •  

    Iti dai seama daca ai vana astfel de situatii o zi intreaga, cat material ai avea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu