Schimbare de carieră

Eu am muncit de tânăr. Am știut de prin clasa a 10-a că vreau să mă fac jurnalist, când aveam emisiune la un radio local. Am dat la jurnalism, în anul 2 de facultate m-am angajat ca reporter și dă-i, nene. Băteam Bucureștii la pas zi de zi, că nu luam știri de pe facebook pe vremea aia și nici nu dădeam copy/paste din Mediafax, pentru că nu prea era Mediafax.

Și-am tras ani de zile. N-am fost eu vreun ziarist strălucitor, da’ îmi plăcea și făceam meseria cu pasiune.

Apoi m-am dus spre alte lucruri. Am avut o firmă de PR acum niște ani – și la aia am tras. Apoi a apărut online-ul. Am dat drumul (mă rog, varianta corectă e “am vrut să dau drumul”) la o mulțime de proiecte. Unele au ieșit, altele nu. Am tras câțiva ani de comunitate să facem chestii (clujenii din online își mai amintesc, sper, de tweetmeet-uri, de www party-uri și de alte minuni pe care le făceam noi când eram tineri). Și-acum trag. Nu e zi în care să nu stau pe site-uri scrise de oameni mai deștepți ca mine, să citesc și să învăț lucruri despre online, promovare, marketing și alte prostii care-mi plac și pe care vreau să le stăpânesc. Trag tare (uneori, cel puțin) ca să câștig bani cu care să-mi plătesc chiria și cheltuielile, să mă plimb prin țară și să-mi cumpăr gadgeturi.

Deci am muncit un pic în ultimii aproape 19 ani, asta zic.

Doamnelor și domnilor, am fost un dobitoc.

 

Dacă aveam ceva tărâță-n cap mă făceam demnitar. Dar, conform zicalei “dă-i, Doamne, prostului românului mintea de pe urmă”, sper că nu e prea târziu să mă fac acum.

Pentru că în loc să plătesc 280 euro chirie pe 2 camere (65 mp) în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca (un cartier aflat așa… cum să zic ? pe Feleac) ca un prost, nu mai bine plătesc eu, ca un demnitar, 259 de lei chirie pentru o casă cu 4 camere în București, cu suprafață de 90 mp ? Sau, hai, să nu fiu pretențios: merge și 179 de lei pe 3 camere (65 mp). Cam ca domnii de mai jos:

demnitari

Habar n-am cine-s oamenii, da’ dacă știți unde se depun cererile de chirie la RA-APPS, să-mi spuneți vă rog, că m-aș băga. Și, până atunci, unde mă înscriu la Școala de Demnitari, sau ce-or face oamenii să ajungă acolo ? Mulțumesc!

Andrei Crivăț

9 Comments

 1. Anca   •  

  Da’ esti macar demn… mai ai de lucrat doar la ultima parte a cuvantului. 🙂

 2. Andrei Crivat   •     Author

  adică ce vrei să zici cu vorba asta ? că io nu-s un tip tare de tot ? huh ?

 3. Luci   •  

  Pai vezi ca ai un fost coleg de clasa care a ajuns acolo. Poate iti povesteste ce si cum…

 4. Anca   •  

  @Crivat, esti prea bun!

 5. lumanareasa   •  

  daca gasesti asa chirie te rog primeste-ma si pe mine in gazda. Gatesc, fac curat, cumparaturi, calc etc etc.

 6. Blu Krizstina   •  

  Bineinteles ca ne-amintim de tweetmeet-urile din camera secreta (si nu numai) 🙂

  pe aceasta cale cred ca ar trebui sa-ti multumesc; datorita tweetmeeturilor organizate de tine am descoperit blogosfera si tweetosfera clujeana.

  Multumesc, Andrei Crivat!

  Multa bafta in continuare.

 7. Morom3t3   •  

  Trebe sa ai sorici gros.
  Auz, macar ai sorici?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu