Când e viața grea ?

Ne plângem tot timpul că viața e grea.

La naiba, că muncesc 8-10 ore pe zi și nu pot să-mi iau iPhone 5! Ce viață e asta ?

La naiba, că muncesc în fiecare zi și nu pot pleca în fiecare week-end la mare sau la munte. Ce viață e asta ?

E grea viața. Că nu pot să-mi iau TV de 120 de cm. Că nu am bani să-mi iau pantofi în fiecare săptămână. Că nu pot să fac concedii de-o lună. E grea viața de fiecare dată când nu primim ce vrem.

Ne plângem tot timpul că viața e grea din cele mai stupide motive, le știți și voi, am dat doar niște exemple, dar sunt mai multe “pe piață” decât cele de mai sus.

Vasile Adamescu nu cred că s-a plâns vreodată. În primul rând, nu cred că înțelege conceptul de “viață grea”. La doi ani, în urma unei boli, a rămas orb și surd. N-a apucat să învețe să vorbească, așa că a trăit într-o beznă totală. La 11 ani, o echipă de psihologi-eroi au început să lucreze cu el. Astăzi, Vasile Adamescu are 68 de ani. Știe să vorbească, să scrie, să citească. A terminat Facultatea de Psihopedagogie, cunoaște 5 limbi, este profesor și le predă copiiilor cu dublă deficiență senzorială. În timpul liber, sculptează. A scris o carte care s-a lansat zilele trecute.

vadamescu

sursa foto: Citynews

Vasile Adamescu e un caz unic, la nivel național. Și nu cred că s-a plâns vreodată că e grea viața. Iar eu, după ce i-am citit povestea, mi-am dat seama că ar fi cinstit din partea mea să nu mă mai plâng niciodată de nimic.

 

Andrei Crivăț

8 Comments

 1. Loredana   •  

  cartea cred ca este foarte interesanta:)

 2. Andreea   •  

  Da, el e un caz fericit. Insa sunt foarte multi care nu au ce pune pe masa si nu se plang. Fac orice , muncesc in 3 ture si nu se plang. Iar daca le oferi pomana nu o primesc decat daca fac ceva la schimb.

 3. Ana   •  

  Nu este viata grea,dar asa suntem obisnuiti sa ne plangem.Cu cat avem mai mult si mai multe dorim altceva,dar asa cum am aflat din povestea de mai sus cred ca persoana respectiva avea mult mai multe motive sa se planga,dar sunt aproape sigura ca nu s-a plans.

 4. Silvia   •  

  Ana,cred ca tu esti una dintre sutele de”privegiate a sortii”,daca spui ca viata nu este grea.
  Draga mea,daca privesti in jurul tau vei vedea mii si mii de romani lipsiti de strictul necesar….painea ce-a de toate zilele.

 5. ioana bacuta   •  

  viata este foarte frumoasa, dar intortocheate sunt caile Domnului. Daca trecem prin greutati ne plangem sau mergem cu fruntea sus prin hatisurile ei Inainte dragii mei Viata este asa cum ne-a harazito Divinitatea si cum am stiut noi so trecem !!

 6. Nicu Bostan   •  

  Lucurile astea tot timpu ma fac sa fiu multumit ca sunt perfect sanatos, si cateodata nu-mi mai trebuie nimic.

 7. Silvia   •  

  Ai dreptate Nicu,daca avem sanatate Dumnezeu ne ajuta sa trecem peste toate.

 8. Viore Micu   •  

  E o poveste fascinantă de viață. Cartea aceasta, te poate face să treci peste greutăți, să vezi că viața e frumoasă oricât ți-ar fi de greu iar – nu pot – nici măcar nu există. Dacă cineva dorește să intre în posesia cărții, cu autograf de la dl Adamescu, scrieți-mi la adresa (editat de admin – cine e interesat imi da mie un semn si ii dau datele de contact)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu