“Romanii, o rasa violenta”

Dupa ce am aflat de la Bradut Ulmanu cum ne vad tabloidele din Anglia, iata ca am am aflat si de pe Hotnews cum ne vede un ziarist din Italia:

“E considerata rasa cea mai violenta, periculoasa, capabila sa ucida pentru un pumn de marunti”

Bine ca neamu’ care a inventat ideea de Mafia, neamu’ care a inventat un Lucky Luciano, un Al Capone sau un John Gotti – si nenumarati altii – ne considera pe noi violenti. Ei, care au imigrat cu toata natia in State, ne numesc pe noi imigranti calndestini. Ei, care s-au ridicat in State cu prostitutie, cu trafic de droguri si cu jocuri de noroc, zic ca noi doar asta stim sa facem.

Ce sa-ti spun, in Italia e cel mai safe place din lume, si saracii n-au stiut ce-i aia criminalitate pana sa aparem noi, ucigasii pentru maruntis. La ei toti mafiotii erau, de fapt, niste norisori albi si pufosi, un zgomot de impuscatura n-a cunoscut tara aia de la razboi incoa… si am venit si am stricat frumuseste de liniste paradisiaca.

Ei isi omoara pe capete procurorii care au curaj sa faca anchete si ziaristii care au curaj sa scrie ceva prin ziare. Da’ noi suntem violenti.

Damn! I’m angry!

Andrei Crivăț

6 Comments

 1. Dan Anghel   •  

  Come on, chill out:) Il Tiempo e o fituica de ziar regional care se distribuie in regiunea Lazio si prin sud. Au un jurnalist idiot care n-a gasit ce sa scrie intr-o zi si a zis sa-i injure pe romani, probabil bine orientat impotriva cleor multi romani ce traiesc pe la Roma. E dobitoc individul, dar cazul e izolat, nu e ca si cum ar fi aparut in Corriere della Sera sau alt cotidian national. Dealtfel Hotnews au omis detaliile astea si cred ca nu trebuia, cred ca au supralicitat faza cu “unul din cele mai prestigioase din peninsul”. Intrebi un italian din nord despre Il Tiempo si habar n-are de el.

 2. Andrei Crivat   •  

  Pai m-am chill-izat intre timp, ca am aflat si eu ieri ca e un ziar micut. Dar ideea in sine tot ma enerveaza. Pentru ca reprosurile vin de la un cetatean al natiei lui. Si pentru ca lucrurile nu stau nici macar statistic cum spune el, adica datele din articol sunt gresite.

 3. Tryggvasson   •  

  If you’re angry, go and kill the son of a bitch! Poate-ti iese si tie ceva maruntis… 🙂

 4. rastoaca olivia   •  

  romania=congo
  unde sunt valorile de altadata?
  unde e credinta si iubirea intre voi?
  iubesc singuraatea si linistea de mormint!
  vreau sa aud doar natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu