Premiile de excelența Vinul.ro

Zilele trecute (mai exact între 2 și 4 noiembrie) a avut loc o nouă ediția a Premiilor de Excelență Vinul.ro. A 3-a, mai exact.

24 de degustători din 8 țări au evaluat peste 330 de vinuri disponibile pe piața din România și au acordat 2 Mari Medalii de Aur, 40 de medalii de Aur și 60 de Medalii de Argint, în cadrul celei de-a treia ediție a Premiilor de Excelență Vinul.Ro, eveniment desfășurat la Arenele BNR

Ce-mi place mie la acest concurs internațional: în primul rând, doar o parte dintre vinuri sunt aduse de producători/importatori. Cealaltă parte e cumpărată de organizatori de pe rafturile magazinelor. Și îmi place pentru că se mai întâmplă uneori ca un vin pe care ți-l oferă un producător la degustare să fie mult, mult mai bun decât același vin cumpărat din magazin. În al doilea rând, faptul că vinurile sunt împărțite pe paliere de preț – nu se compară vinuri de 3 euro cu vinuri de 30 de euro. (știu, așa se obișnuiește la majoritatea competițiilor serioase, dar îmi place că și aici e la fel)

Lista completă a vinurilor medaliate poate fi consultată aici.

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu