Re>patriot

Îmi place numele. Ideea îmi place și ea, așa c-am zis să v-o povestesc și vouă.

Ca idee generală de la care plecăm, prin banii trimiși de românii plecați în străinătate rudelor de acasă, diaspora este cel mai mare “investitor străin” din România. Doar că banii care ajung în țară sunt destinați consumului, nu investițiilor. BNR a declarat de curând că românii din afară au 28 de miliarde de euro în conturi.

Așa a apărut Re>patriot, o platformă de inspirație și informație, care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Re>patriot vrea să rezolve problemele care limitează accesul la informațiile privind oportunitățile de dezvoltare a unei afaceri în România și care generează lipsa de încredere în posibilitatea de a avea succes ca om de afaceri corect. E un proiect inițiat și dezvoltat de 30 de voluntari (antreprenori și executivi de top cu fonduri private) și urmărește valorizarea diasporei prin antreprenoriat.

Și unul dintre demersurile din aceste proiect este Gala Re>patriot, care are loc joi, 17 martie, de la ora 19.00, la sediul Bulboacă și Asociații din str. Dumbrava Roșie, nr. 10, București

Și ce-o fi cu Gala asta ? Păi, va avea loc o licitație unde se vor putea licita, printre altele, obiecte sau experiențe cu Simona Halep, Horia Tecău, Felix Pătrășcanu, Dragoș Anastasiu, Mihai Marcu, Gabi Szabo, Mircea Lucescu, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ion Å¢iriac și alții. Tare sau ce ?

Într-o avanpremieră a licitației, Mircea Tudor, fondator MB Telecom și inventator român premiat la Geneva, a oferit 10.000 de Euro pentru racheta din anii ‘70 a lui Ilie Năstase, donată proiectului Re>patriot de Dragoș Dinu, CEO al Èširiac Holding.

Taxa de participare e 200 de lei și e un eveniment de black tie. Dacă vă interesează, găsiți aici detalii despre cum puteți participa.

 

 

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu