Plictiseala dimineții

Un prieten s-a întors în noaptea asta din Germania, cu mașina. Mergând către Constanța s-a oprit la Cluj, să-și tragă sufletul. Și ca să nu și-l tragă singur, i-am spus să mă sune când ajunge.

A venit omul, l-am omenit tradițional, cum se cuvine, cu o cafea și-un sanviș la OMV – doar ospitalitatea mea e proverbială! Și-a pornit la drum (bun, sper). Asta se întâmpla pe la 3 jumate. Dimineața. Sau noaptea, cum preferați.

M-am întors acasă. Am răspuns la mailuri unor oameni care-și vor începe ziua cu “OMG, Crivăț e nebun, cum să trimită mailuri la 3.44 dimineața ?!“. Am citit toate articolele din reader. M-am uitat la ce-au mai postat prietenii pe facebook sau pe twitter. M-am uitat la poze cu oameni pe care nu nu i-am văzut de multă vreme, tot pe facebook. M-am uitat la poze vechi cu mine, de care uitasem. M-am uitat prin reader, să vedem, n-a mai apărut ceva ? Nu apăruse nimic. M-am uitat la poze din Redescoperă România. Am terminat cartea pe care o citeam. S-a făcut cam 5.30. Am evitat să provoc zgomote, să nu-mi deranjez vecina.

N-aveam nici un film nou… ăăă… închiriat. N-a mai apărut nici un episod nou al vreunui serial pe care-l urmăresc. What to do, what to do… Am citit chiar și presă, ceea ce mi se întâmplă foarte rar.

Și-am concluzionat că nu există moment mai plictisitor într-o zi decât ăsta: să fii treaz la 4-5 dimineața și să n-ai nimic de făcut, dar NIMIC (sau dacă ar fi ceva de făcut, să nu poți sau să n-ai chef).

Apoi, cu sufletul total împlinit de această profundă cugetare, am urmărit vreo oră cum răsare soarele.

 

 

Andrei Crivăț

8 Comments

 1. dragosmone   •  

  faina activitate de dimineata. ma refer la partea cu privit rasaritul.

 2. Anna   •  

  Tot e bine ca nu ai trezit vecina, daca te deranja in timpul rasaritului cu niste ciocaneli la usa…Nu?

  • Andrei Crivat   •     Author

   Ce sa zic, poate nu era asa rau…

 3. Tomata cu scufita   •  

  :(((((( la orele alea eram si eu treaza. ma intorceam de pe o parte pe alta si ma tot chinuiam sa adorm. NICICUM. Abia la 6 si ceva am adormit si la 7 a sunat ceasul. :(((

 4. radu   •  

  Specific. Orice bine , în România , se plăteÅŸte. Ce-i trebuia omului cafea la trei dimineaÅ£a. Mai bine ăl invitai la tine la o băută că poate nu se grăbea să ajungă…ÅŸi mai venea ÅŸi vecina…

 5. Raluca   •  

  Dacă ai avut parte de un răsărit frumos, cred că a meritat. E bine să mai ai și momente în care nu faci nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu