Pfizer, it’s pay time

Cu muți ani în urmă, am scris în Gazeta de Cluj un articol despre compania Pfizer, cel mai mare producător de medicamente din lume.

În articolul ăla scriam de niște măgării pe care le făcea compania prin lume, dar și prin România. În lume, au scos niște medicamente care măreau riscul de infarct și accident cerebral (Vioxx, Bextra și Celebrex). Cel puțin Vioxx și Bextra au fost scoase de pe piață. Au mai testat niște medicamente pe copii de la un orfelinat, au mai testa niște medicamente pe niște copii din Nigeria (o parte au murit, alții au rămas cu diverse handicapuri, părinții nu știau că sunt medicamente experimentale).

În România, au făcut publicitate mascată la Viagra.

Pe vremea aia Pfizer România m-a dat în judecată. A fost amuzant – în sala de judecată, din partea Pfizer erau vreo 3 avocați, eu eram singur, fără avocat. Am câștigat procesul, au făcut recurs, am câștigat și recursul.

Astăzi citesc că au luat o nouă amendă pentru promovare ilegală a medicamentelor. Cea mai mare amendă penală din istoria Statelor Unite. De unde deducem că niște lucruri nu se schimbă niciodată. Detalii aici.

AutorităÅ£ile au apreciat că Pfizer are antecedente, remarcând că este a patra oară în ultimul deceniu când guvernul acuză compania. În următorii cinci ani, societatea va fi monitorizată

Ar fi stupid să nu recunosc că Pfizer a salvat sau îmbunătățit, probabil, zeci de milioane de vieți, de-a lungul vremii, prin medicamentele lor. Și să nu țin cont de asta. Dar asta nu schimbă cu nimic faptul că le place să joace în afara regulilor.

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. puiutu   •  

    foarte bine ai facut…putini au tupeul sa infrunte o companie asa mare chiar si cand au dreptate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu