O gândire corectă

Referitor la mutarea Nokia de la Bochum la Jucu, la isteriile create de mutarea asta, Ștefan Vuza, unul dintre cei mai performanți oameni de afaceri din România (și unul dintre cei mai deștepți oameni pe care i-am întâlnit vreodată) spune pentru Clujeanul lucruri perfect adevărate, care se pot aplica în multe alte istorii, de la închiderea unor ediții locale de ziare până la închiderea/mutarea oricărei companii, din orice domeniu.

Spun Ștefan Vuza:

Relocarea fabricii Nokia la Jucu este normală. Este un trend normal. Un manager bun întotdeauna va căuta să maximizeze profitul. El pentru asta e plătit. Faptul că firma a avut un profit mare nu îl opreÅŸte pe el să caute rezultate mai bune, să caute performanÅ£a. Dacă a găsit o posibilitate de a scădea cheltuielile, ocazia nu trebuie ratată. Numai un socialist gândeÅŸte altfel

Ceea ce se întâmplă cu oamenii nu este responsabilitatea companiilor. Omul trebuie să se protejeze singur. E o Å£ară liberă, pot lucra la alte companii. Oamenii trebuie să se obiÅŸnuiască cu gândul că, în prezent, companiile nu angajează pe viaÅ£ă. În urmă cu mulÅ£i ani, preÅŸedintele FranÅ£ei, Francois Mitterrand, le spunea francezilor că vor trebuie să aibă minim patru locuri de muncă până vor ieÅŸi la pensie. Nu poÅ£i să rămâi pe viaÅ£ă la aceeaÅŸi companie, te plictiseÅŸti

În altă ordine de idei, știți știrea aia care a circulat ieri pe online-ul clujean, cum că Nokia va aduce la Jucu muncitori de la Bochum ? Ei bine, nu-i adevărată.Chiar credeti ca ar fi interesati?

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. prodan   •  

    ..dacă n-ar fi statul să-i oblige, nici dările la CAS ÅŸi ÅŸomaj nu le-ar plăti pentru angajaÅ£i (din banii pălmaÅŸilor).Că doar nu e responsabilitatea firmei să-ÅŸi protejeze angajaÅ£ii.
    e clar, după Vuza omul e bun doar dacă-i aduce banu gros lu patronu. cînd nu mai poate, sau cînd patronu găseÅŸte un prost să-i aducă bani plătindu-l mai puÅ£in, va fi scuipat ca o măsea stricată.

    prodan’s last blog post..Pleacă RoÅŸca unde-l bate Vîntu?

  2. Andrei Crivat   •  

    of, ma Mihai, ce-mi plac mie copiii – asa ca tine – cu gandire profund de stanga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu