O gândire corectă

Referitor la mutarea Nokia de la Bochum la Jucu, la isteriile create de mutarea asta, Ștefan Vuza, unul dintre cei mai performanți oameni de afaceri din România (și unul dintre cei mai deștepți oameni pe care i-am întâlnit vreodată) spune pentru Clujeanul lucruri perfect adevărate, care se pot aplica în multe alte istorii, de la închiderea unor ediții locale de ziare până la închiderea/mutarea oricărei companii, din orice domeniu.

Spun Ștefan Vuza:

Relocarea fabricii Nokia la Jucu este normală. Este un trend normal. Un manager bun întotdeauna va căuta să maximizeze profitul. El pentru asta e plătit. Faptul că firma a avut un profit mare nu îl opreşte pe el să caute rezultate mai bune, să caute performanţa. Dacă a găsit o posibilitate de a scădea cheltuielile, ocazia nu trebuie ratată. Numai un socialist gândeşte altfel

Ceea ce se întâmplă cu oamenii nu este responsabilitatea companiilor. Omul trebuie să se protejeze singur. E o ţară liberă, pot lucra la alte companii. Oamenii trebuie să se obişnuiască cu gândul că, în prezent, companiile nu angajează pe viaţă. În urmă cu mulţi ani, preşedintele Franţei, Francois Mitterrand, le spunea francezilor că vor trebuie să aibă minim patru locuri de muncă până vor ieşi la pensie. Nu poţi să rămâi pe viaţă la aceeaşi companie, te plictiseşti

În altă ordine de idei, știți știrea aia care a circulat ieri pe online-ul clujean, cum că Nokia va aduce la Jucu muncitori de la Bochum ? Ei bine, nu-i adevărată.Chiar credeti ca ar fi interesati?

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. prodan   •  

    ..dacă n-ar fi statul să-i oblige, nici dările la CAS şi şomaj nu le-ar plăti pentru angajaţi (din banii pălmaşilor).Că doar nu e responsabilitatea firmei să-şi protejeze angajaţii.
    e clar, după Vuza omul e bun doar dacă-i aduce banu gros lu patronu. cînd nu mai poate, sau cînd patronu găseşte un prost să-i aducă bani plătindu-l mai puţin, va fi scuipat ca o măsea stricată.

    prodan’s last blog post..Pleacă Roşca unde-l bate Vîntu?

  2. Andrei Crivat   •  

    of, ma Mihai, ce-mi plac mie copiii – asa ca tine – cu gandire profund de stanga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu