Om fi mai proști, da’ nici chiar așa

Ion Iliescu a declarat azi că n-a fost dușman politic al Regelui Mihai și că a făcut un act de reconciliere cu Casa Regală.

Hai bă, da’ ne lași ?

Deci cum ? Nu i-ai fost dușman ? Da’ ce i-ai fost, bre ? Umărul pe care își vărsa amaru’ în primăvara lui 1990, când a aflat pe aeroportul din Zurich că n-a primit viză să intre în țară ? Prietenul apropiat când l-a oprit poliția pe autostradă, l-a dus la aeroport cu pază armată și l-a dat afară din țară ? Sau poate i-ai fost tovarăș de suferință când, în 1994, n-a fost lăsat să iasă din avion pe Otopeni, nu ? Pe vremea când i te adresai cu “domnule Rege”, mai știi ?

Domnu’ Iliescu, dragă, faptul că l-ai invitat în țară în 2001 nu șterge anii din urmă. Numa’ zic.

N-am nici o treabă cu Regele Mihai, așa cum n-am cu fostul Președinte. N-am treabă cu politica deloc, da’ absolut deloc. Nu vreau să revină monarhia, tot așa cum nu vreau să nu revină, pur și simplu mi-e indiferent. Nu știu dacă Regele a trădat sau a ales răul mai mic, că nu-s așa citit. Deci nu judec pe nimeni.

Da’ să vii să spui tu, fostul Președinte, că nu i-ai fost dușman Regelui… băi nene, e prea mult. Io știu că vine o vârstă când memoria începe să dea rateuri, o simt pe pielea mea, da’ totuși asta e prea mult. Pana mea, încă suntem mulți pe-aici care am trăit anii ăia, că n-a fost pe vremea dacilor, ca să zic așa. Cât tupeu să ai să vii să faci asta ?

Pariu că si Băse, la o vreme, o să zică că de fapt Regele i-a fost mereu un model în viață ? Cam așa.

mda, mă scuzați, m-a pălit nervu’. mi-a trece

Andrei Crivăț

13 Comments

 1. amon   •  

  Traiasca Romania mare!

 2. Pingback: A vorbit regele. N-am plans... » visurat.ro blog

 3. eftimie   •  

  Fostul preÅŸedinte, fostul rege.

 4. whatafy   •  

  Ca monarhie am fi priviti total altfel. Asa ca nu vad de ce nu ar fi bine. Fiecare stat care are un rege, monarh sau imparat, o duce bine.

  • gigizan   •  

   Voi chiar ati fost spalati pe creier? Cate din cele mai dezvoltate tari are lumii au monarhie, si aia de forma? 1?

 5. prolit   •  

  iliescu a fost o curva toata viata, da’ si un om diplomat. regele a fost un pustan condus de altii si obligat sa abdice. in concluzie, mu*e ilici

 6. Cosmina   •  

  @gigizan: Nu e chiar o singura tara, totusi. Pe langa UK, la care te-ai gandit cu siguranta, as mai adauga Norvegia (nu, D-na Udrea, nu are presedinte!), Suedia, Danemarca, Belgia, Olanda, Spania, plus piticele Luxemburg si Monaco. Iaca mai multe, toate prospere. Inainte sa-i numesti pe altii spalati pe creier, pune mana si mai citeste.

 7. Ștefan TeiÅŸanu   •  

  @gigi: Pe lângă țările din lista Cosminei, mă gândesc că și Japonia ar trebui să-ți sune cunoscut.

  @Andrei: De înregistrările de la revoluție, cu Iliescu declarând că Ceaușeștii ”au întinat numele partidului comunist român, au întinat memoria celor care și-au dat viața pentru cauza socialismului în această țară”, crezi că-și mai aduce aminte cineva?

 8. Yamasha   •  

  Prea multa bataie de cap pentru nimic 🙂

 9. Pingback: Adevărul nu trebuie uitat | Andrei Crivăț

 10. Pingback: Să nu uiți, Darie! | Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu