Obiceiuri sănătoase. Azi, vinul.

Relația mea cu vinul e veche și năbădăioasă. Ne-am cunoscut cu mai bine de 10 ani în urmă, pe vremea când făceam cu Cezar revista Connaisseur (azi, Vinul.ro, print și online). Ne-am iubit, am petrecut nenumărate seri și degustări împreună. Apoi a fost cât pe ce să oficializăm relația noastră, când am început să merg la cursuri de degustător. Nu le-am terminat, din motive neimportante, așa că ne-am cam despărțit.

Am crezut, totuși, că știu multe despre vin. Până aseară, când, la invitația TVdece-ilor, am mers la o degustare (mai mult un demo) ținută de Ioana, ca parte din campania “Obiceiuri sănătoase” susținută de Activia. Ca fapt divers, doresc să știți că Ioana e doctor în vinuri. De-adevăratelea, cu patalama, cum s-ar zice – doctor. Ioana știe totul despre vin. Aseară, la degustare, au participat o mână de oameni (să tot fi fost vreo 20) iar Ioana a avut răspuns la absolut orice întrebare i s-a pus.

Să asculți un om foarte priceput și foarte pasionat vorbind despre vin e ca într-o poveste.

Consumul moderat de vin are multiple beneficii pentru sănătate. Tot așa cum consumul exagerat de vin dăunează grav. Eu, de exemplu, nu știam că de la consumul exagerat de vin faci mai repede ciroză decât de la tărie. Aseară am aflat, tot așa cum am aflat că-i foarte sănătos ca, după o masă grea (cu grăsimi și altele) să bei un pahar de vin roșu (nu 10, doar unul).

Degustare "Vinul ca obicei sanatos" by www.artvinium.com – #obiceiurisanatoase

Andrei Crivăț

4 Comments

  1. Alexandra Palconi   •  

    Mi se pare mie sau matale scrii mai rar în ultima vreme? Nu de alta, dar toată ziua îÅ£i verific blogul în readerul de pe telefon. 🙂

    • Andrei Crivat   •     Author

      uof, ca nu prea am vreme… 🙁

  2. Pingback: Campaniile saptamanii 21-27 noiembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

  3. Pingback: Vinul ca obicei sanatos | Artvinium

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu