SRS pleacă de la Ziua ??

Un zvon bine documentat. O știre pe surse foarte tari. Nu mai e zvon, e confirmat

Cică Sorin Roșca Stănescu și-a dat – sau își va da – demisia de la Ziua. Varianta oficială va fi că pleacă la Realitatea-Cațavencu. Alt zvon destul de tare e că următoarea mișcare va fi închiderea edițiilor locale. Știe cineva mai mult decât un zvon ?

LATER EDIT: Cristi Șuțu zice că-i adevărat, și el e mult mai bine informat decât mine.

LATER EDIT 2: Antena 3 zice că Mihai Pâlșu e noul director ZIUA

LATER EDIT 3: Cezar zice aici, mai jos, la comentarii, că Mihai Pâlșu va fi noul boss pe partea administrativă, iar Adrian Pătrușcă noul boss pe partea editorială. Adrian Pătrușcă a fost până acum redactor șef, acum e director editorial.

LATER EDIT 4: Rareș Bogdan, publisherul Ziua de Cluj, declară pentru citynews că “În niciun caz retragerea lui Roșca Stănescu nu va afecta edițiile locale. Noi avem o relație contractuală care se întinde pe o perioadă de 8 ani, actul a fost semnat anul trecut“.

Andrei Crivăț

9 Comments

 1. Antonescu   •  

  “Åžtie cineva mai mult decât un zvon ?”

  Stiu eu. 😉

  Altfel, varianta inchiderii editiilor locale se stie ca “zvon” de cateva luni bune. Eu zic ca e interesanta plecarea lui SRS, in ideea ca si CTP se va tira de tot de la Gandul… poate-o pun de-o “alianta”.

 2. Cezar   •  

  http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-01-25&id=2881
  Comunicat ZIUA
  Incepand cu 1 februarie 2008, domnul Sorin Rosca Stanescu va fi promovat intr-o functie inalta la nivelul grupului de presa. In consecinta, va ramane director fondator al ziarului ZIUA si editorialist al acestuia.
  Functia de publisher al ziarului ZIUA a fost preluata, incepand de astazi, 25 ianuarie 2008, de domnul Mihai Palsu.

  Cezar’s last blog post..Lucian Muntean

 3. Cezar   •  

  http://www.cotidianul.ro/index.php?id=17259&art=42028&cHash=68209e4529
  Fondatorul cotidianului “Ziua�, Sorin Rosca Stanescu, poreclit “Nasul� in redactie, nu mai este, de azi, directorul publicatiei. Noul director editorial al ziarului este Adrian Patrusca, care detinea pina acum functia de redactor sef.

  “Stanescu este directorul fondator si va scrie editoriale, probabil de 2-3 ori pe saptamina�, a declarat Patrusca pentru Cotidianul. “Sint si ramin redactor-sef. Desi director editorial si redactor sef e acelasi lucru. Puteti sa-i ziceti cum vreti. Sorin Rosca Stanescu nu mai este director editorial, eu sint cel care ma ocup de partea editoriala�, a adaugat Patrusca.

  Cezar’s last blog post..Lucian Muntean

 4. rares   •  

  Stiu eu cativa musterii care ar fi foarte fericiti, pentru chestiunea cu francizele, dar …din pacate pentru Domniile lor, mai au putin de asteptat. Cel putin vreo 15-20 de ani. Sau poate mai mult!???? Chestia cu francizele este o gaselnita gasita de cineva inteligent pentru a zgudui putin linistea jurnalistilor de la francizele locale, care cel putin 3 din 4 daca nu chiar 4 din 4 merg chiar mai bine decat ziarul ‘mama’. Zvonuri si doar atat. Nimic mai mult in ceea ce priveste asa-zisa inchidere a editiilor locale. Cineva vrea sa traga spuza pe turta celor care si-ar dori sa dispara si Ziua de Cluj dupa ce s-a inchis EvZ de Transilvania. Din pacate pentru ei sunt nevoit sa repet ca situatia de la Ziua de Cluj este complet diferita de cea de la Bucuresti si de la EvZ Transilvania.

  rares’s last blog post..Miscare politica tintita spre Locale

 5. Andrei Crivat   •  

  Rares, doar ca sa fie foarte clar: zvonul ca Ziua renunta la francize eu il am de la Bucuresti, nu de la Cluj. Si spunea ca se va renunta la francize, nu ca nu vor mai apare editiile locale 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu