Nu reproșa, află ce poți face

notă: am invitat câțiva oameni să scrie pe tema “de ce nu e ok ca un blogger să reproșeze unei agenții sau companii că n-a fost băgat într-o campanie”. Acesta este al doilea episod. Pe primul îl puteți citi aici. Pe-al treilea aici.

Andra Zaharia, Digital Manager

De ce nu e ok ca un blogger să reproșeze unei agenții sau companii că n-a fost băgat într-o campanie – e întrebarea cu care m-a provocat Andrei să scriu primul meu guest post, pe o temă care mă atinge în anumite puncte sensibile.

Prin intermediul muncii mele din ultimii 2 ani, am avut ocazia să lucrez cu mulți bloggeri, atât în calitate de om implicat în organizarea unei campanii, cât și ca blogger care face parte dintr-o campanie, iar acest lucru m-a făcut să văd părți bune și mai puțin bune din ambele tabere.

Ca să încep cu un gând general, blogosfera nu este neapărat o sferă foarte dezvoltată, cu foarte mulți bloggeri dintre care putem alege pentru campaniile noastre, așa că este des întâlnită situația în care aceiași bloggeri sunt implicați în mai multe campanii, uneori poate prea des pentru binele lor. Însă nu acesta este subiectul articolului.

Oricât de familiară ar fi relația dintre un om dintr-o agenție sau companie și un blogger/o bloggeriță (chiar dacă omul din agenție/companie este el însăși blogger), nu mi se pare acceptabil să-i reproșezi acestuia că nu ai fost selectat pentru a face parte dintr-o campanie.

Dacă vrei să oferi feedback-ul tău, fie el pozitiv sau negativ, o poți face printr-un email, poți cere lămuriri și îți poți anunța intenția că vrei să participi la viitoare campanii, fiindca îți place brandul, îți place comunicarea lui sau alte motive. Acest proces ar trebui să fie unul constructiv, din care ambele părți să învețe.

Și oamenii din agenții, în ciuda research-ului pe care îl fac pentru o campanie, pot greși în alegerea bloggerilor pe care vor să îi implice, unii pentru că nu îi cunosc, alții pentru că nu știu cum să-i abordeze etc. Cred eu că, mai ales din partea bloggerilor care se află ”în creștere”, este foarte important ca ei să facă primul pas în relația cu agenția/clientul și să-și expună intenția de a colabora.

Nu e rău să facem încă un pas spre deschidere în relațiile de business, dacă tot avem disponibilitatea de a povesti lucruri personale și gânduri intime pe blogurile noastre.

Opinia mea, pe scurt: nu reproșa, ci află ce poți face pentru a ajunge acolo unde îți dorești, iar acest lucru e valabil pentru orice obiectiv urmărești în viață. Generalist? Poate. Adevărat? Cu siguranță.

Andrei Crivăț

4 Comments

  1. DePop   •  

    Ar fi o lipsa totala de profesionalism daca s-ar alege aceleasi bloguri pentru diverse campanii. Blogul ca si alt canal media are publicul sau, nisa sa….

  2. Pingback: Pe mine de ce nu m-ai luat? - andreicrivat.ro blog

  3. Frumos post cu informații referitoare mare folos! Modalități în care au ilustrat informații este impresionant. Vă mulțumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu