Miko, un restaurant care-mi place

post pentru clujeni, îndeosebi

Din start stabilim – acesta nu este un advertorial. Este povestea unui loc pe care l-am descoperit din întâmplare și care mi-a plăcut tare mult.

Miko Etterem e un restaurant aflat pe strada Clinicilor, numărul 23, în locul fostului Toldi. O să aibă și site, și pagină de facebook – în curând, se lucrează la ele.

Povestea e așa. Tipul care l-a deschis mi-e prieten de mulți ani, un om pe care nu l-am văzut de alți mulți ani. Ne-am întâlnit la Campionatul de Gătit. Și mi-a zis “uite, am deschis un restaurant, nu treci să vezi cum e ?”.

Și-am mers, cu Alina și Răzvan. Și vă spun pe scurt ce mi-a plăcut și ce nu.

Mi-au plăcut:

– meniul. variat, axat pe bucătăria ungurească (patronul e maghiar, bucătarul e maghiar), cu prețuri decente

– găsești la Miko feluri de mâncare pe care în alte restaurante cu profil maghiar din Cluj nu le găsești

– au câteva feluri de pălincă ungurească (caise, pere, prune) impresionante. Rafinate și foarte aromate.

– priveliștea de la ultimul nivel al terasei este fermecătoare.

– mâncarea e gătită cu atenție, e gustoasă, cu porții decente.

– servirea e ireproșabilă

– prețurile sunt specifice zonei, nici mai mari, nici mai mici.

Ca idee, o poză, făcută de Răzvan, a unui papricaș grozav, cu gălușcuțe. Eu am rămas total impresionat de gălușcuțule alea, și declar cu mâna pe inimă că sunt cele mai bune din Cluj

Sau un piept de pui cu sos de gorgonzola și ciuperci. Mi-a făcut seara mai frumoasă (tot Răzvan a făcut poza)

Nu mi-au plăcut:

– lista de beri. mi-ar fi plăcut să aibă mai multe tipuri de bere. da, știu că nu-i o berărie, dar mi-ar plăcea să fie mai multe opțiuni.

– mi-ar fi plăcut să fie deschis mai mult. La ora 23.00 se ia ultima comandă, deși nimeni nu va da clienți afară (noi am stat până pe la 24.00)

Miko e un loc care mi-a plăcut și pe care vi-l recomand cu sinceritate. Și, dacă mergeți, să-mi spuneți cum vi s-a părut.

Andrei Crivăț

6 Comments

  1. KooKooL   •  

    Piept de pui cu gorgonzola intr-un restaurant unguresc?

  2. Andrei Crivat   •     Author

    dap – si e senzational. inainte sa-mi spui ca nu ti se pare specific, du-te si incearca-l 🙂

  3. Denisa   •  

    Mi-era dor de articolele care încep cu “post pentru clujeni, îndeosebi”. Zău.

  4. Pingback: Jurnal de Weekend sau Cum Mi-am Lasat Sufletul in Transilvania | KorinaMS

  5. Sebi   •  

    Mama ce bine arata mancarica acolo! Trebuie sa trec si eu pe acolo sunt un mare gurmand, iar la pozele astea nu rezist!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu