Idee de serviciu premium

Mie, ca și client de Vodafone, OMV, și alte companii din astea foarte mari, mi-ar plăcea să existe un serviciu premium: serviciu de ghidaj.

Care să funcționeze așa: să am la dispoziție un număr la care să sun și să întreb “unde-i cea mai apropiată unitate a voastră, față de locul în care sunt eu acum ?”

Și ei, pe bază de geolocație, triangulație sau mai știu eu ce altă minune a tehnologiei moderne să-mi spună “uite, mergi 300 de metri, apoi faci dreapta, apoi stânga și ai ajuns la magazinul/benzinăria/ATM-ul nostru”.

Cât de greu poate fi ? Și jur că dacă o pune în aplicare vreuna dintre companiile ale căror client sunt, nu doar că nu le cer nimic pentru idee, da’ îi mai și laud în gura mare, peste tot.

PS: înțeleg că la Vodafone ar exista o chestie de genul ăsta, Busola Vodafone (thx, Arhi). Eu unul nu știu de acest serviciu și/sau cum să-l folosesc.

Andrei Crivăț

9 Comments

 1. alex   •  

  Ideea e buna dar au voie sa iti foloseasca locatia? parca numai serviicile speciale 112 au dreptul sa te localizeze

  • Andrei Crivat   •     Author

   habar n-am. sa zicem ca tu le dai voie pe baza de semnatura. cred ca s-ar gasi solutii in acest sens.

 2. alex   •  

  poti face un fel de pagini aurii telefonic :)) problem solved

 3. Adi   •  

  Banca Transilvania are o aplicatie pt iPhone care face exact asta

 4. Vicus   •  

  Am IGO pt Android si se descurca decent cu aceste chestiuni

 5. Denisa   •  

  Busola Vodafone nu face decât să-ţi afişeze pe ecran zona în care te afli, informaţie luată de la antena care-ţi transmite semnalul. Adică dacă eşti la mine acasă, în Hunedoara, vei avea pe ecran “Hunedoara” sau “Hunedoara – Combinat” sau ceva de genul ăsta. În oraşele mici şi foarte mici, e o singură celulă. Şi serviciul, pe telefoanele Nokia, se foloseşte bifând “afişare info celulă”. That is all. Nu ai cum să descoperi magazinele VDF în funcţie de asta, nu te ajută decât atunci când mergi cu trenul şi toată lumea din compartiment se întreabă “unde suntem?”, iar tu, în loc să te uiţi pe geam în căutarea plăcuţei cu numele gării, deschizi telefonul şi, like a boss, le spui în ce staţie vă aflaţi.

 6. b   •  

  io am GoToilet pe android. îmi arată unde-s buzile (pardon the french) în zona în care mă aflu. not kidding :)) foarte folositor 😀

 7. Dan Ciulea   •  

  eu am instalat aplicatia de la BT si e chiar faina …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu