Idee de serviciu premium

Mie, ca și client de Vodafone, OMV, și alte companii din astea foarte mari, mi-ar plăcea să existe un serviciu premium: serviciu de ghidaj.

Care să funcționeze așa: să am la dispoziție un număr la care să sun și să întreb “unde-i cea mai apropiată unitate a voastră, față de locul în care sunt eu acum ?”

Și ei, pe bază de geolocație, triangulație sau mai știu eu ce altă minune a tehnologiei moderne să-mi spună “uite, mergi 300 de metri, apoi faci dreapta, apoi stânga și ai ajuns la magazinul/benzinăria/ATM-ul nostru”.

Cât de greu poate fi ? Și jur că dacă o pune în aplicare vreuna dintre companiile ale căror client sunt, nu doar că nu le cer nimic pentru idee, da’ îi mai și laud în gura mare, peste tot.

PS: înțeleg că la Vodafone ar exista o chestie de genul ăsta, Busola Vodafone (thx, Arhi). Eu unul nu știu de acest serviciu și/sau cum să-l folosesc.

Andrei Crivăț

9 Comments

 1. alex   •  

  Ideea e buna dar au voie sa iti foloseasca locatia? parca numai serviicile speciale 112 au dreptul sa te localizeze

  • Andrei Crivat   •     Author

   habar n-am. sa zicem ca tu le dai voie pe baza de semnatura. cred ca s-ar gasi solutii in acest sens.

 2. alex   •  

  poti face un fel de pagini aurii telefonic :)) problem solved

 3. Adi   •  

  Banca Transilvania are o aplicatie pt iPhone care face exact asta

 4. Vicus   •  

  Am IGO pt Android si se descurca decent cu aceste chestiuni

 5. Denisa   •  

  Busola Vodafone nu face decât să-Å£i afiÅŸeze pe ecran zona în care te afli, informaÅ£ie luată de la antena care-Å£i transmite semnalul. Adică dacă eÅŸti la mine acasă, în Hunedoara, vei avea pe ecran “Hunedoara” sau “Hunedoara – Combinat” sau ceva de genul ăsta. În oraÅŸele mici ÅŸi foarte mici, e o singură celulă. Åži serviciul, pe telefoanele Nokia, se foloseÅŸte bifând “afiÅŸare info celulă”. That is all. Nu ai cum să descoperi magazinele VDF în funcÅ£ie de asta, nu te ajută decât atunci când mergi cu trenul ÅŸi toată lumea din compartiment se întreabă “unde suntem?”, iar tu, în loc să te uiÅ£i pe geam în căutarea plăcuÅ£ei cu numele gării, deschizi telefonul ÅŸi, like a boss, le spui în ce staÅ£ie vă aflaÅ£i.

 6. b   •  

  io am GoToilet pe android. îmi arată unde-s buzile (pardon the french) în zona în care mă aflu. not kidding :)) foarte folositor 😀

 7. Dan Ciulea   •  

  eu am instalat aplicatia de la BT si e chiar faina …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu