Gigi, șeful Papei

Azi a demisionat Papa.

Dat fiind că s-a mai întâmplat doar de 4 ori în toată istoria, ultima oară acum 597 de ani, ați spune că-i, totuși, o știre importantă, nu ?

Televiziuni din toată lumea dezbat acest subiect, rețelele sociale duduie de informații și de glume, agențiile de presă gen Reuters sau AFP se-agită de numa’ să afle informații și să le dea mai departe. Până și pe Al Jazeera m-am uitat vreo oră la o dezbatere pe acest subiect, cu oameni care transmiteau live din Piața San Pietro.

Și la noi, site-urile de ziare, agenții și televiziuni au început să dea Breaking News. Unii au dat că e o situație fără precedent (deși, cum spuneam mai sus, au fost mai multe precedente), alții că e șocant și-așa mai departe; dar, de bine, de rău, era acolo. Bănuiesc că și pe la tv (eu nu posed) s-a discutat pe tema asta.

Buuuun!

Un pic, doar un pic mai târziu, se anunță condamnarea lui Gigi Becali. La început 3 ani cu executare, de era omul să rămână veșnic în Dubai, apoi cu suspendare, de-a anunțat omul că vine diseară acasă.

Dar televiziunile noastre ce-mi făcea ? Papa ? Cine-i ăla ? Gigi e subiectul zilei! Papa trece frumos pe locul 2. Sau chiar mai mult. (faceți click pe poze)

Realitatea

realitatea

RTV

rtv

 

B1 TV

b1tv

Singurii, din tot ce-am văzut eu, pentru care știrea cu Papa e un pic mai importantă decât cea cu Gigi sunt Digi 24. Care, promit, dacă o să mai am televizor vreodată, va fi postul de știri care va rula permanent.

digi

Păi și n-are dreptate Bogdan ? Nu-i atât de amuzant încât emigrarea devine o necesitate ?

 

Andrei Crivăț

6 Comments

 1. eftimie   •  

  Mi se pare firesc: suntem o Å£ară ortodoxă, chiar nu e mare ÅŸmecherie că a demisionat ÅŸeful bisericii catolice. Gigi, în schimb, este cel mai mare ortodox născut vreodată.

 2. Yamasha   •  

  si oricum, gigi face rating, orice ar fi. romanului ii place sa-l urmareasca, sa vada ca unul e prost si e mai bogat decat ei.

 3. boierul barba   •  

  E absolut normal, ratingul , este intr-adevar o componenta ,dar mediatizarea pozitiva a lui becali , nu a fost decat un proces reflex de selectie ieftina a informatiei asupra unui element media autocreat , si apoi doreste cineva ca media sa-si autodevoreze copii ????
  La inconsistenta subiectelor tratate pe toate televiziunile , cand cu greu poti urmari mai mult de 3-4 fraze o stire pentru ca se refera sau la o crima sau la un viol sau la basescu sau la un medic ce-si omoara pacientii cu injectii si sunt desconspirati de vindecatori cunoscatori , ce ne miram ca demersul papei e in fundal ???!!! cand unii abonati papa inseamna papa si atat.

 4. Andreea   •  

  Diferenta dintre unul si altul e atat de mare incat nu pot fii comparati. Gigi asta isi doreste publicitate, notorietate si cresterea “actiunilor”. Celalalt a facut un anunt si atat. de ce ar trebui sa fie peste GIGI cand in Romania functioneaza dictonul “In GIGI we trust”?

 5. Gabriel   •  

  Ma cand am citit titlu articolului ma gandeam ca il pune pe Gigi sa candideye la Vatican.La cat de sarit e asta nimic nu e imposibil.Il si vad cum cand pe treptele catedralei Sf Petru Cu noi este Dumneyeu
  Intelegeti oameni si va plecati…….

  Doamne apara+ma de nebuni ca de caini ma apar singur.vorba era altfel dar merge si asa.

 6. Acru   •  

  Se pare că papa a demisionat după ce a aflat cât câÅŸtigă un preot ortodox român. Ceea ce face legătura cu b-oierul Gigi, finanÅ£ator de seamă al cultului majoritar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu