Editorial

Am scris pentru Citynews un editorial despre senzaționalul sistem uninominal. Îl puteți citi aici

LE: Iosif Koto ăsta e măcar un om normal, care e de-acord că n-avea ce căuta în Parlament, că sistemul e imbecil și recunoaște că n-a pus piciorul în colegiul în care a fost votat. Un interviu cu el pe Hotnews, realizat de Attila Biro.

Doar un paragraf preluat de-acolo:

Candidatul UDMR, Iosif Koto, castigatorul unui mandat de deputat cu 34 de voturi, a comentat pentru HotNews.ro sistemul uninominal, despre care spune ca e prost si ca va trebui schimbat. Koto este de parere ca a ajuns in Parlament in mod nejustificat, nici macar el nu spera sa ocupe un fotoliu de parlamentar. Viitorul deputat UDMR sustine ca este o nedreptate faptul ca alti candidati care au castigat mii de voturi nu au intrat in forul legislativ. Koto a povestit pentru HotNews.ro ca nu si-a facut campanie nici in Africa, nici in Asia si ca majoritate voturilor le-a primit de la romanii din Israel pe care i-a cunoscut in Cluj.

LE2: Ah, nu mă pot abține – încă un paragraf din interviu, absolut genial:

Rep: Cum v-ati facut campanie, prin ce zone ati ajuns?
I.K. Dupa cum am spus, eu nici nu ma asteptam sa fiu ales. Nu am ajuns in nici una din aceste zone. Campania am facut-o mai mult pe mail. Stiti, acolo sunt zone neelectrificate, zone salbatice. Cred ca voturile le-am primit din Israel. A fost aici in Cluj un grup din Israel si i-am cunoscut la o piesa de teatru, probabil ei m-au votat.

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu