Un concurs cu Lumia

notă: aceasta este părerea mea de nepriceput despre un telefon cu care m-am jucat câteva zile. Pentru review-uri profesioniste, apelați la domnul acesta

Am primit zilele trecute, în test (mă rog, vorba vine, eu doar mă joc cu gadgeturile) un Lumia 930. Portocaliu! E primul Lumia pe care-l folosesc, dar și primul telefon cu Windows (8.1) cu care m-am jucat mai mult de 5 minute. Nu l-am avut foarte mult timp, așa că nu vă pot spune decât câteva lucruri care mi-au plăcut și care nu mi-au plăcut.

Mi-a plăcut sentimentul de lucru închegat pe care-l oferă când îl ții în mână. E pătrat și robust, fără să fie greu – are 167 de grame. Și fără să fie PREA mare – are un ecran de 5 inci. Cu margini metalice, cu un plastic fain pe spate. E plăcut să-l folosești și Îmi place Windosw ca OS pentru telefoane. Pe acest telefon cu 2 giga de RAM se mișcă, în opinia mea, super bine. E drept, n-am dat jos aplicații din Store – asta din simlul motiv că am căutat aplicația de Gmail oficială – n-am găsit-o, deși sunt alte câteva zeci, cu nume care mai de care mai simpatice. Dar altfel, OS-ul se mișcă încântător. Și e relativ intuitiv.

lumia1

Mi-a plăcut mult aplicația de navigație, HERE drive+ – a găsit rapid și sateliți, și diverse POI-uri pe care le-am căutat (știți… nu mă descurc foarte bine prin Brașov, încă!). Și mi-a plăcut camera, face niște fotografii impecabile – desigur, are 20 de megapixeli, stabilizator de imagine și tehnologia PureView. Și a și ținut bateria aproape 2 zile de butonat.

Ce nu mi-a plăcut ? Ei bine, chiar dacă o să râdeți de mine, nu mi-a plăcut că n-am descoperit singur cum se face screenshot. Sigur că puteam întreba sau căutat pe google, dar m-am încăpățânat. Ei bine, n-am găsit. Sunt convins că-i foarte simplu, totuși.

 

Cum ziceam, e și un concurs. Puteți câștiga un Lumia 735 de Crăciun – trebuie doar să completați chestionarul de mai jos. Antenție, însă: puteți completa o singură dată, pe un singur blog, folosind date reale (nume / adresă). Câștigătorul se va trage la sorți, iar premiul va fi acordat doar pe bază de buletin.

Dar nu-i greu, sunt doar 12 întrebări simple și simpatice – și poate că primiți un telefon fain în dar. Spor!

Andrei Crivăț

4 Comments

  1. bogdan   •  

    Să-Å£i spun сum să faci snapshot?

  2. Cristi   •  

    nokia lumia nu prea sunt reusite,sau poate am dat eu peste unul nereusit.

  3. Pingback: Rezultatule sondajului Lumia | Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu