Coresi, mall-ul din Brașov

După o investiție de 60 de milioane de euro, la Brașov se va deschide, în primul trimestru al anului viitor, Coresi Shopping Center. Cifrele lor sunt cel puțin impresionante. Pe o suprafață de 100 de hectare din fosta platformă Tractorul (înseamnă 8% din suprafața orașului) se creează, practic, un nou cartier. Centru comercial, parc comercial, ansamblu rezidențial, birouri, clinică – de toate.

În prima fază, cea care se va inaugura anul viitor, se va deschide centrul comercial. Vorbim de o galerie de 32.000 mp, cu 130 de magazine, un cinema cu 8 săli, un Auchan enorm și un food court cu 2.000 de locuri. Toate astea pe un singur nivel. Vor fi și 2400 de locuri de parcare, și spații verzi. Urmează, apoi, faza 2 – parc comercial cu magazine de mobilă, bricolaj, restaurant, service și stație de benzină – asta mi se pare foarte tare, câte parcuri comerciale cu stație de benzină știți ? – și un complex de birouri, după care va urma faza 3 – un ansamblu de 4.000 de locuințe.

Iată cum va arăta la final:

Au deja site și pagină de facebook.

E, cum spuneam, un proiect impresionant. Lucrările exterioare sunt finalizate, în acest moment se lucrează la ventilație și utilități. Termenul limită este sfârșitul lunii martie 2015.

Câteva fotografii de la fața locului, sunt făcute zilele trecute de Robert.

Andrei Crivăț

7 Comments

 1. Stefan Iorga   •  

  Statie peco cu autoservire exista la mall-ul din braila. A functionat o perioada iar acum ocupa locul degeaba.

 2. vali   •  

  zi ce e și mai impresionant. brașovul e cel mai mare oraș din românia fără mall.

 3. Tudor   •  

  Ai cumva vreun nume a unui restaurant care se va deschide la coresi ? sau sti unde as putea sa ma interesez de un posibil loc de munca in domeniul horeca ?

 4. alexandra   •  

  cred ca o sa fie cel mai frumos mall din brasov…

 5. Carmen   •  

  Buna,
  Sti cumva cine ichiriaza spatiile comerciale?

  Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu