Un concurs cu beri

Pe principiul “un copac cu flori”, lansăm astăzi un concurs cu beri 🙂

Pe scurt – la Roblogfest am primit de la Silva premiul pentru blog culinar din Transilvania – pentru care le mulțumesc, chiar dacă nu-l meritam musai.

Ca și premiu, am primit o ladă de Silva. Pe care m-am gândit s-o ofer ca premiu unui cititor. Așa că facem un concurs simplu.

Spuneți-mi (aici, la comentarii) care credeți că e cea mai frumoasă cetate din Transilvania – și de ce. Eu am să aleg comentariul care mi se pare cel mai convingător, am să-l public într-un post separat și am să trimit autorului său lada de Silva.

Aveți timp de azi până duminică, 22 aprilie, ora 00.00 (sau pe-acolo).

V-aștept 🙂

Andrei Crivăț

6 Comments

 1. Tudor CeMerita   •  

  Am tot stat să mă gândesc care dintre Biertan ÅŸi Câlnic să aleg. Cred că Biertan totuÅŸi pentru că e puÅ£in mai ferită ÅŸi nu s-a intervenit deocamdată aÅŸa mult asupra ei.

 2. nea'Mielu   •  

  Sighisoara.
  – pentru ca este cea mai bine conservata cetate medievala din Transilvania
  – pentru ca este practic un oras-muzeu, cladirile medievale fiind perfect functionale
  – pentru ca este intrata in patrimoniul UNESCO, semn de recunoastere internationala
  – pentru ca pe acolo se tin ceva festivaluri de bere tare faine :o)
  – pentru ca a stiut sa ramana medievala (strada scoalei este continuata de o scara cu 175 de trepte, acoperita,, ca acum sute de ani)
  – pentru ca e singura cetate in care functioneaza oficial un tobosar (in persoana profesorului si artistului Dorin Stanciu)
  – pentru ca este cetatea in care a copilarit (se pare) Dracula
  – pentru ca de fiecare data cand merg acolo, descopar ceva nou, de care nu stiam inainte
  – pentru ca primaria a facut treaba faina cu luminatul cetatii, cel ce se apropie noaptea ori pe inserat de Sighisoara, nu uita curand privelistea..
  – pentru ca iarna, in cetate, te simti ca intr-o poveste
  …si pentru multe alte motive, care nu imi vin acum in minte.

 3. Stefan   •  

  De ales as alege Castelul Corvinilor, desi nu l-am vizitat. Si cum nu l-am vizitat si n-am chef sa inventez povesti sirpoase, prefer sa ma indulcesc c-un pahar de vin.

  Noroc

 4. Teo   •  

  Cetatea din Saschiz deoarce ma fascineaza silueta fantomatica. . Se spune ca cei care spun “noapte buna” sau “la revedere” cetatii primesc un raspuns compus din 6 sau 7 silabe. Salutului ii raspunde o fecioara batrana care s-a lasat zidita la cetate. Astazi cetatea face parte din lista monumentelor nationale de clasa A.
  Cetatea a fost onstruita pe un deal impadurit, la aproximativ 2 km de vatra satului, fortificatia a fost ridicata in secolul al XIV-lea

 5. Mack   •  

  Eu mi-s moldovean, nascut si crescut in Iasi, si-mi place la nebunie orasul meu insa nu pot sa nu ma inclin in fata Sibiului. Ce-i drept, in Sighisoara n-am fost inca, si-am auzit numai lucruri bune, dar Sibiul are un farmec aparte pentru ca reuseste cu succes sa impace cladirile vechi si arhitectura imbibata de istorie si amintiri cu suflul tineresc al secolului 21. Pe mine m-a fermecat inca din 2005 cand l-am vizitat pentru prima oara, si de fiecare data cand ajung acolo descopar cate ceva nou, inedit, fie ca e vorba de un loc unde se poate bea o bere intr-o ambianta placuta sau un simbol al prezentei umane. De exemplu, antepenultima data cand am fost in Sibiu, prin toamna anului trecut, am dat peste un stalp de lemn, un totem al locuitorilor cetatii, in care aveau voie sa-si infinga roadele muncii lor, dar numai dupa o perioada de timp. Stalpul era plin de obiecte, de la potcoave ruginite vechi de sute de ani, la capace de bere. E un oras modern, dar nu si-a pierdut statutul de cetate

 6. Pingback: Câștigătorul concursului cu beri - andreicrivat.ro blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu