Ajutor pentru Irina – am făcut primul pas (episodul 2)

Povestea e aici.

În primul rând, am primit ok-ul de la Centrul pentru Îngrijire la Domiciliu. De săptămâna viitoare preiau ei cazul, donațiile, tot.

Până atunci:

Ieri dimineață, înainte să public articolul ăsta, erau 2.791 lei. Câteva ore mai târziu, după alte câteva donații, printre care cea a lui Liviu Alexa, erau aproape de 3 ori mai mulți (mai exact, 7.700.35 lei)

Așa că am mers cu Adina (jurnalista care scris povestea) și am plătit curentul integal, 4.036 lei (click pentru mărire)

irina_kecskey-1 Irina-Kecskey-2

 

Din nefericire, asta nu înseamnă că fix azi îi dau drumul la curent. Mai trebuie să merg la Electrica Distribuție (voi merge după ce public postarea asta), să fac o cerere pentru Aviz Tehnic de Racordare. Eliberarea acestui ATR durează de obicei 30 de zile, dar, cu ajutorul celor de la Electrica, în acest caz special va dura doar câteva zile (mulțumesc din nou, Daniel Rus).

Apoi, cu acest ATR merg înapoi la Electrica Furnizare pentru a face un nou contract de furnizare, voi plăti o garanție (încă nu știu cât) și i se va monta un nou contor și doamna Irina va avea din nou lumină și căldură. (astăzi merg să fac rost prin donație – sau să cumpăr, dacă nu reușesc) de panoul cu infraroșii pentru încălzire)

După care, în funcție de câți bani se mai strâng, vom face o plată în avans a curentului electric, ca să fie acoperit consumul măcar pe câteva luni.

Din ce-am aflat de la Primăria Cluj-Napoca, doamna Irina are în acest moment de plătit chirii restante și penalizări frumoasa sumă de 6.408.25 lei. Din care 797.3 lei chirii efectiv neplătite și 5610.95 lei majorări de întârziere.

Din fericire, după cum mi-a spus ieri o cititoare, aici,

Daca aceste restante se achita pana in 15 noiembrie, printr-o simpla cerere, la care se ataseaza copie dupa actul de identitate, doamna poate fi scutita de plata majorarilor de intarziere in baza Hotararii Consiliului Local nr. 265/2013, modificata prin HCL nr. 451/2013.

Așa că astăzi voi merge să-i plătesc restanțele și să văd cum rezolv cererea aceea, ca să evităm plata majorărilor. Cei de la Primărie mă ajută mult, le mulțumesc pentru asta.

Din păcate, mai rămâne problema apei, la care am înțeles că-s datorii de peste 7.000 de lei.

Fără ajutorul vostru, n-aș fi ajuns aici. Vă mulțumesc mult, și pentru donații și pentru faptul c-ați dat mai departe povestea.

Mai e nevoie de un mic efort ca să-i redăm o viață decentă doamne Irina.

Așa că vă rog din nou, donați pentru ea!

Contul este:

RO46BTRL06601201333852XX – pe nume Kislaki Ruben (e la Banca Transilvania)

S-a strâns o sumă mare într-un timp foarte scurt. Încă un pic și putem spune c-am ajutat o bătrână să revină la lumină și căldură.

Vă mulțumesc!

 

Andrei Crivăț

8 Comments

 1. Dan   •  

  Nu se poate si printr-un cont de paypal?

 2. Pingback: Ajutati-ma sa ajut o batrana - criserb.com

 3. Gaelex   •  

  Si ce invatam din chestia asta? Ca e OK sa nu pui deoparte, sa iti faci datorii si dai foc la casa pentru ca vin unii sa te scoata din necaz.
  E frumos sa ajuti, dar sunt foarte circumspect cand e vorba de ajutat oameni.

 4. Pingback: Batrana de pe Decebal nr 9- Cluj (partea 1)

 5. carmen   •  

  Domnule, povestea este impresionanta. Ca doamna sunt multe persoane singure si in frig si foame, nestiute, neavand sansa mediatizarii.Nu puteti sa faceti demersuri pentru integrarea doamnei intr-un camin-spital ? Ar fi mult mai bine , ar socializa, ar avea conditii decente si asistenta medicala.

  • Andrei Crivat   •     Author

   e destul de greu, ne-am interesat. dar da, asta ar fi solutia ideala.

 6. Pingback: Ajutor pentru Irina - finalul | Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu