Winemaker nou la Murfatlar

de pe smartfinancial.ro

Dupa ce Stephen Bennet (autorul gamei de top Bennet Selection) a plecat la Halewood – Prahova Valley, Murfatlar a “achizionat” un nou winemaker.

Philippe Bonnet este “detinator al Diplome en Viticulture – Enologie a Montpellier si al Diplome de Commercialisation, de Distribution et Marketing des vins”

Specialist in vinuri rosii, Bonnet a primit o multime de premii, printre care premiul de excelenta pentru Coteaux du Languedoc si Marele premiu de excelenta pentru Cantagals Rouge 2001.

Detalii aici si aici

Andrei Crivăț

3 Comments

 1. DIRK   •  

  Australianul a facut ce a putut mai bine intr-o zona de vinuri albe. In prezent Chardonay bun= Murfatlar= 3 Hectare. Un concurent puternic pe Chardonnay din Romania nu prea exista.

  Au fost si unele tentative firave pe rosii(Cabernet si Feteasca Neagra), dar niciodata nu au saltat capul cu ele la Bruxelles.

  Francezii sunt renumiti pe cupaje. Nu stiu daca -odata cu venirea noului winemaker- Murfatlar nu va profita de brandul sau puternic si va scoate niste cupaje deosebite, cu care iasa pe piata si o redirectioneze.

  Sunt foarte curios asupra evolutiei ulterioare. Sper sa aiba succes!

 2. Andrei Crivat   •  

  Eu sper sa faca niste vinuri remarcabile, in serie limitata, care sa fie peste Bennet Selection. Pentru binele brandului 🙂

 3. vasile   •  

  Theia cred ca e vreo 10 clase peste 3 ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu